Ga naar de inhoud

AA Gent tegen Club Brugge en Brusselse derby tussen Union en Anderlecht in kwartfinales Croky Cup

 vr 8 december 2023 17:55
De weg naar de finale ligt vast.

De loting voor de kwartfinales van de Beker van België heeft twee krakers opgeleverd. AA Gent neemt het thuis op tegen Club Brugge, Union mag een derby spelen tegen Anderlecht.

AA Gent, Club Brugge, Union en Anderlecht zullen hun tenen mogen uitkuisen om de finale van de Croky Cup te halen, want de vier topploegen belandden in dezelfde tabelhelft.

 

KAA Gent neemt het in de Slag om Vlaanderen op tegen Club Brugge. Twee jaar geleden kon Gent blauw-zwart wippen in de halve finales op weg naar bekerwinst.

 

De winnaar van dat duel speelt sowieso tegen een Brusselse club in de halve finales, want Union en Anderlecht werden tegen elkaar uitgeloot voor een derby in het Dudenpark. Kan Anderlecht na 7 nederlagen op rij tegen Union nog eens winnen?

 

Bekerhouder Antwerp heeft een op papier gemakkelijkere route naar een nieuwe finale, met een wedstrijd tegen OH Leuven in de kwartfinale. 

 

KV Oostende, de enige overgebleven tweedeklasser in de kwartfinales, mag voor eigen publiek een plek in de halve finales proberen af te dwingen tegen RWDM.

 

De kwartfinales staan 16, 17 en 18 januari 2024 op het programma. De exacte speelmomenten worden volgende week beslist. De halve finales worden gespeeld in een heenwedstrijd (op 23, 24 of 25 januari) en een terugwedstrijd (27, 28 en 29 februari).

wedstrijden

Gerelateerd: