EK-kopmannen Merlier en Philipsen in koor: "Samen sprinten? Logisch dat we allebei onze kans gaan"

 di 27 augustus 2024 19:02
Tim Merlier en Jasper Philipsen.

De bondscoach leek te moeten kiezen: Jasper Philipsen of Tim Merlier als kopman voor het EK op 15 september in eigen land. Maar in Limburg staan beide snelheidsduivels aan de start. "Het zou mooi zijn om eerste en tweede te worden", knipogen de vroegere ploegmaats.

Voor Jasper Philipsen en Tim Merlier was er vandaag witte rook vanuit de wielerbond, al waren zij natuurlijk al langer op de hoogte. Aan de vooravond van de Renewi Tour was het EK wielrennen uiteraard een gespreksonderwerp.

 

"Iedereen krijgt zijn kans op de zege en dat is mooi", reageerde Philipsen op de selectie met meerdere kopmannen. "Iedereen die geselecteerd is, verdient dat ook."

 

"Ik hoop op een mooie koers en eventueel een sprint. Maar op dit parcours kan je ook geen sprint krijgen."

 

Wat als het tot een spurt komt? Durven Philipsen en Merlier naast elkaar te sprinten, zij aan zij? "Als het tot een sprint komt, is het logisch dat we allebei onze kans gaan."

"Die kans bestaat", knikte Merlier op diezelfde vraag. "Het zou op zich mooi zijn om eerste en tweede te worden."

 

"Ik ben best wel opgelucht dat ik naar het EK mag. Het is een hele mooie kans in eigen land en het zou mooi zijn om daar weer een trui te nemen."

 

België trekt de kaart van 2 sprintkopmannen. Merlier ziet er - uiteraard - geen graten in. "Het heeft in het verleden al gewerkt, ik vermoed nu ook."

Gerelateerd: