Welke Belgen kunnen nog medailles rapen? Deze kanshebbers komen nog in actie in slotweek Spelen

ma 5 augustus 2024 06:49
Sarah Chaari, Nafi Thiam en Alexander Doom.

Na 9 dagen Olympische Spelen hebben de Belgen 5 medailles veroverd. De komende week komen er nog een pak kanshebbers aan de bak. Ontdek hieronder wanneer de potentiële medaillewinnaars in actie komen.

Hockey: Red Panthers

De Red Panthers werden 2e in hun groep en imponeerden in hun laatste groepswedstrijd tegen Duitsland. Hun jacht op een medaille werd door die 2e plaats wat makkelijker, want ze kunnen Nederland enkel nog tegenkomen in een eventuele finale. Als ze vanavond winnen van Spanje, moeten ze nog 1 wedstrijd winnen om een medaille te pakken.

woensdag 7 augustus België China 1-1 (shoot-outs: 2-3) verslag halve finales
vrijdag 9 augustus België Argentinië 2-2 (shoot-outs: 2-3) verslag kleine finale

4x400 meter: Tornados en Cheetahs

Ook de Belgian Tornados maken overal waar ze komen aanspraak op een medaille. Op de Olympische Spelen lukte dat evenwel nog niet, in Tokio werden ze 4e. Kunnen ze deze keer wel op het podium geraken?

In Tokio haalden de Belgian Cheetahs de finale al, toen werden ze 7e. Stunten ze zich dit jaar naar het podium?

400 meter: Alexander Doom

Naast met de Tornados, komt Alexander Doom ook individueel in aanmerking om eremetaal voor België binnen te halen. Met zijn persoonlijk record zou hij 3e geworden zijn in Tokio. Een boost om de pijn te vergeten?

programma Alexander Doom (Paris 2024)
zondag 4 augustus 400 meter reeksen 19.05 uur 2e in 45"01, naar halve finale
dinsdag 6 augustus 400 meter halve finales  19.35 uur opgave

Basketbal: Belgian Cats

Na hun geweldige wedstrijd tegen Japan klonk het bij de Belgian Cats dat ze voor geen enkel land nog bang zijn. Helpt hen dat om een medaille te halen, nadat het in Tokio is misgelopen in de kwartfinales? Eerste uitdager in Parijs wordt alvast Spanje.

Omnium: Lotte Kopecky

Lotte Kopecky heeft al een bronzen medaille beet na de wegrit, maar ook op de piste maakt ze een goede kans. Op de slotdag van de Olympische Spelen komt ze in actie in het omnium.

programma Lotte Kopecky (Paris 2024)
zaterdag 27 juli tijdrit 6e
zondag 4 augustus wegrit 3e
zondag 11 augustus omnium 4e

Zevenkamp: Nafi Thiam en Noor Vidts

Nafi Thiam werd al 2 keer olympisch kampioen in de zevenkamp en ook dit jaar is ze de grote favoriete voor goud. Op het EK toonde ze alvast dat ze in vorm is om sportgeschiedenis te schrijven op de Spelen.

Met Noor Vidts heeft ze alvast een landgenote die zelf ook voor een medaille kan gaan. In Tokio won ze als 4e een chocolade medaille. Ruilt ze die dit jaar in voor een echte?

Marathon: Bashir Abdi

Bashir Abdi kende geen vlekkeloze voorbereiding op deze Olympische Spelen. Maar in Tokio werd hij wel 3e. Ervaring die hij kan gebruiken om ook in de Franse hoofdstad zijn race goed op te delen.

programma Bashir Abdi (Paris 2024)
zaterdag 10 augustus marathon 2e - 🥈 liveblog

Taekwondo: Sarah Chaari

Sarah Chaari werd al eens wereldkampioene in het taekwondo, maar dat was wel in een lagere gewichtsklasse dan de olympische. In die categorie verdiende ze al haar strepen door Europees kampioene te worden. Nu wil ze zich absoluut bewijzen om het allergrootste toneel.

programma Sarah Chaari (Paris 2024)
vrijdag 9 augustus -67 kg 1/16e finales 6-2, 11-2 winst liveblog
  -67 kg kwartfinales 0-0, 1-0-winst liveblog
  -67 kg halve finales 4-4, 10-11-verlies liveblog
  -67 kg match om brons  🥉BRONS liveblog

Zeilen: Emma Plasschaert

Emma Plasschaert is al over halfweg haar zoektocht naar olympische roem. Ze staat nu 5e waardoor ze voorlopig mag deelnemen aan de medaillerace. Kan ze daar naar een medaille zeilen?