Ga naar de inhoud

Lidl-Trek in de Sporza Wielermanager: "Met Longo Borghini een topklassieker winnen"

 vr 23 februari 2024 12:10

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we één voor één de topteams voor. Vandaag: Lidl-Trek door de ogen van ploegleider Jeroen Blijlevens.

Kopvrouwen

  • Elisa Balsamo (€7M): "Ze won klassiekers die uitdraaiden in een sprint. En ook dit voorjaar mikt Elisa weer op Gent-Wevelgem, de Trofeo Binda, de Classic Brugge-De Panne en ook de Omloop Het Nieuwsblad. Want Elisa kan als sprintster redelijk goed de heuveltjes verteren."

    "Haar seizoen staat ook voor een deel in het teken van de Olympische Spelen, waar ze wil schitteren in de ploegenachtervolging."

  • Elisa Longo Borghini (€7M): "Vorig jaar moest ze door blessures vervroegd een punt achter haar seizoen zetten. Maar Elisa heeft een goede winter achter de rug en zal in de klassiekers meedoen voor de knikkers."

    "We willen met haar pieken naar de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Het doel is om met Elisa een topklassieker te winnen."

  • Shirin van Anrooij (€7M): "Haar voorbereiding op de crosswinter verliep goed. Maar bij een val op training brak Shirin eind december een rib, daardoor kon ze enkele weken minder goed trainen."

    "Shirin won vorig jaar de Trofeo Binda en eindigde in de top 10 van Dwars door Vlaanderen, de Ronde, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Ze moet nog altijd wat ontdekken welke klassiekers het best bij haar passen. Maar ik ben zeker dat ze weer een stap zal zetten."

  • Elizabeth Deignan (€6M): "Vorig jaar maakte ze voor de 2e keer een comeback na een bevalling en dat is supergoed verlopen. We hopen dat we Lizzie dit jaar in de finales van de grote klassiekers zien."

  • Gaia Realini (€6M): "Ons speerpunt voor de Waalse Pijl. Gaia eindigde vorig jaar al 3e op de Muur van Hoei. Die aankomst is haar op het lijf geschreven."
Elisa Balsamo draagt regenboogbandjes als oud-wereldkampioene.
Elisa Balsamo draagt regenboogbandjes als oud-wereldkampioene.

Andere interessante rensters

  • Lucinda Brand (€5M): "Ze komt wat later in actie, want dit weekend is ze nog aan het werk in het veld. Afhankelijk van hoe Lucinda de draad oppakt op de weg, zullen we beslissen welke klassiekers ze zal rijden. Het is iemand die je nooit mag afschrijven."

  • Ellen van Dijk (€5M): "Ze is (na haar zwangerschap) weer vol aan het trainen. We moeten nog bekijken wanneer ze klaar is voor de klassiekers, maar we zetten geen druk op haar. Al hopen we wel dat ze dit voorjaar klassiekers gaat rijden op topniveau."
Lucinda Brandt zal na haar crosswinter ook klassiekers op de weg rijden.
Lucinda Brandt zal na haar crosswinter ook klassiekers op de weg rijden.

Doel in de klassiekers

"Wanneer ik een tevreden ploegleider zal zijn op het einde van de klassiekers? Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden", zegt Jeroen Blijlevens.

"Je kan een goed voorjaar rijden zonder overwinning. Maar je kan ook winnen en een matig voorjaar rijden."

Hoe kijkt Lidl-Trek naar het dominante SD Worx-Protime?

 

"Ze zijn het Visma-Lease a Bike van de vrouwen. Maar we zullen ons niet zomaar gewonnen geven", klinkt het strijdvaardig. "Als schaduwfavorieten willen we hen het vuur aan de schenen leggen."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen