Ga naar de inhoud

Jumbo-Visma lacht geruchten weg en verlengt contract van topsprinter Olav Kooij

 wo 21 juni 2023 11:30

De Nederlandse sprinter Olav Kooij blijft Jumbo-Visma de komende 2 seizoenen dan toch trouw. De Nederlandse ploeg maakte het nieuws bekend in een atypische video met een knipoog naar de vele geruchten van de voorbije weken.

In de wedloop om jong talent was Olav Kooij dit seizoen een van de meest begeerde renners van het peloton.


Het contract van de Nederlandse sprintbom liep normaal gezien op het einde van dit jaar af. En Kooij was volgens de geruchtenmolen niet tuk op een verlengd verblijf, omdat Jumbo-Visma hem niet uitstuurt naar een grote ronde.

 

Tal van teams roken hun kans en trokken aan de mouw van 21-jarige Nederlander. Maar verrassend genoeg blijft Kooij ook de komende 2 jaar ploegmaat van Wout van Aert.

 

Die contractverlenging kwam ook als een verrassing binnen bij Tour-winnaar Jonas Vingegaard en Christophe Laporte.

 

Zij namen in een humoristisch filmpje van Jumbo-Visma al afscheid van Kooij totdat sportief manager Merijn Zeeman opduikt. "Waar zijn jullie mee bezig?", vraagt hij.

 

"We zijn een afscheidsvideo aan het opnemen voor Olav", klinkt het. "Maar Olav gaat helemaal nergens heen, hij blijft bij ons", stelt Zeeman zijn 2 renners gerust.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sprints en klassiekers

Kooij is in de wolken met zijn contractverlenging.

 

"De afgelopen jaren hebben we telkens logische stappen gezet in mijn wedstrijdprogramma. De komende twee jaar zullen we dat ook weer doen", zegt de snelle Nederlander.

"Ik wil sprints blijven winnen, maar afgelopen voorjaar heb ik ook laten zien dat ik in bepaalde voorjaarsklassiekers mee kan doen. Op die twee vlakken wil ik me verder ontwikkelen."

 

Kooij snelde dit seizoen al naar de zege in Heistse Pijl en naar ritzeges in Parijs-Nice, de Vierdaagse van Duinkerke en de ZLM Tour (waar hij ook eindwinnaar werd).

Gerelateerd: