Ga naar de inhoud

Ervaren Gesink blijft jaar extra bij Jumbo-Visma: "Een icoon van onze ploeg"

 do 15 juni 2023 09:45

Jumbo-Visma draagt zorg voor zijn zonen. Na Christophe Laporte en Steven Kruijswijk heeft het ook het verlengd verblijf van Robert Gesink (37) aangekondigd. De ervaren rot blijft nog één jaar langer bij de Nederlandse formatie, meteen zijn laatste seizoen als prof.

Robert Gesink heeft zijn contract bij Jumbo-Visma met een jaar verlengd. "Ik kijk ernaar uit om nog een jaar langer door te gaan met deze groep", reageert Gesink, die na komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid ook zijn pensioen zal aankondigen.

 

"De motivatie is nog groot en ik heb het heel erg naar mijn zin hier. In december had ik met de ploeg afgesproken dat we na de Giro verder zouden praten over een eventueel wielerpensioen."

 

"Het was al een rollercoaster van een carrière tot nu toe. Ik heb de goede en slechte kanten van de wielersport gezien. Ik ben blij dat ik die ervaring kan delen met de jonge talenten in de ploeg."  

De 37-jarige Gesink werd in het begin van zijn carrière als een toptalent beschouwd en won onder meer de GP's van Montreal (2010) en Quebec (2013).

 

Op zijn palmares prijken ook een vierde (2010) en een zesde plaats (2015) in het eindklassement van de Tour de France en twee zesde plaatsen (2009 en 2012) en een zevende (2008) in dat van de Ronde van Spanje, waar hij vorig jaar ook de rode leiderstrui mocht dragen. De voorbije jaren ontpopte hij zich tot een veelgeprezen helper.   

 

"Robert is een icoon van ons team en daar zijn wij zuinig op. Al vele jaren is hij een steunpilaar. Zijn contract verlengen was voor ons een logische beslissing en gelukkig deelde hij die mening", sloot sportief directeur Merijn Zeeman af.

Robert is een icoon van ons team en al vele jaren een steunpilaar.

Merijn Zeeman
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: