Ga naar de inhoud

Na Laporte verlengt ook gevestigde waarde Kruijswijk contract bij Jumbo-Visma

 vr 19 mei 2023 12:47
Steven Kruijswijk in het truitje van Jumbo-Visma.
Steven Kruijswijk komt al 17 jaar uit voor de Nederlandse ploeg.

Woensdag heeft Jumbo-Visma het verlengd verblijf van Christophe Laporte aangekondigd. Vandaag maakte de Nederlandse ploeg bekend dat ook Steven Kruijswijk langer voor het team zal rijden. Hij tekende een contract tot 2025.

Steven Kruijswijk verlengde vandaag zijn contract bij Team Jumbo - Visma tot 2025. De wielerploeg maakte bekend dat Kruijswijk "ook in de komende jaren een belangrijke pion voor de grote rondes zal zijn".

 

De Nederlandse klimmer rijdt ondertussen al 17 jaar voor het Nederlandse topteam en breit er nu dus nog twee extra jaar aan. Hij maakte door de jaren heen deel uit van Rabobank, Belkin, LottoNL-Jumbo en Jumbo-Visma.

Ook al is het niet meer als kopman, ik kan nog steeds belangrijk zijn.

Steven Kruijswijk

Kruijswijk geeft zelf aan dat hij nog steeds heel gemotiveerd is om op hoog niveau te presteren. "Ik zit nog vol motivatie en ik haal nog steeds heel veel plezier uit het fietsen."

 

Kruijswijk kwam in 2016 erg dicht bij de eindoverwinning in de Giro, maar liet die uiteindelijk uit handen glippen door een val. In 2019 mocht de Nederlander wel als derde het eindpodium van de Ronde van Frankrijk op.

 

Dat Kruijswijk nu meer in een dienende rol zal moeten rijden, is voor hem geen probleem. "Ook al is het niet meer als absolute kopman, ik denk dat ik nog altijd een heel belangrijke rol kan spelen in dit team. Ik wil er nog minstens twee jaar deel van uitmaken en ben benieuwd wat we nog kunnen presteren in die periode."

Met Van Aert naar de Tour

De Nederlander zal in de komende Ronde van Frankrijk al zijn waarde kunnen bewijzen. Hij staat naast Wout van Aert en Jonas Vingegaard op de voorlopige startlijst. Momenteel bereiden die renners zich voor in Spanje.