Ga naar de inhoud

Grof wild op de transfermarkt, maar Christophe Laporte blijft bij Jumbo-Visma

 wo 17 mei 2023 10:29
Wout van Aert en Christophe Laporte
Zondag 26 maart: Wout van Aert schenkt de zege in Gent-Wevelgem aan ploegmaat Christophe Laporte.

De Franse wielrenner Christophe Laporte heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd tot eind 2026. Laporte (30) won dit voorjaar Gent-Wevelgem, een zege die hij cadeau kreeg van kopman Wout van Aert met wie hij samen over de streep reed. Nu blijven ze allebei nog 3 jaar aan boord bij het Nederlandse topteam.

Het contract van de Franse (sub)topper Christophe Laporte liep eind dit jaar af bij Team Jumbo - Visma. Ploegen als AG2R Citroën Team stonden in de rij om hem in huis te halen, maar Laporte heeft beslist om voor de geelhemden te blijven koersen.

 

"Ik voel me hier heel goed", zegt de vicewereldkampioen, die eind 2021 Cofidis ruilde voor Jumbo-Visma.

 

"Deze ploeg werkt enorm professioneel, maar voelt tegelijkertijd heel familiair. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, was er een enorm vertrouwen vanuit de ploeg. Daar wil ik iedereen, zowel staf als renners, enorm voor bedanken."

 

"Iedere dag leer ik nog bij en samen met de ploeg wil ik nog verder groeien. Ik weet dat ik door hier te blijven mijn potentieel maximaal kan benutten."

 

Laporte tekende voor 3 jaar bij. Net als Wout van Aert ligt hij nu tot eind 2026 onder contract.

Deze ploeg werkt enorm professioneel, maar voelt tegelijkertijd heel familiair.

Christophe Laporte

"Belangrijke rol voor Wout van Aert"

De sportief directeur van Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, is tevreden met de contractverlenging.

 

"Vorig jaar is Christophe bij de ploeg gekomen als versterking voor de kern in de klassiekers. Zijn komst is een schot in de roos gebleken en hij is in anderhalf jaar echt doorgegroeid naar de status van kopman", zegt hij.

 

"Daarnaast heeft hij een hele belangrijke ondersteunende rol voor Wout van Aert in de klassiekers en voor de klassementsrenners in de grote rondes. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij nog groeimarge heeft."

 

"Er was veel concurrentie van andere ploegen die hem wilden binnenhalen. Maar Christophe heeft heel bewust gekozen langer te blijven om wie wij zijn en hoe wij werken. Dat zie ik als een heel mooi compliment."

Gerelateerd: