Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne viert triomf met familie... en blessure: "Al twee maanden last van hamstring"

Kevin De Bruyne met zijn vrouw en kinderen.

Een kroon op zijn carrière. Kevin De Bruyne tilt zijn nalatenschap in het voetbal naar een hoger niveau door de Champions League op het palmares te zetten. Alleen was zijn aandeel in de finale beperkt door een jammerlijke hamstringblessure voor de rust: "Ik heb er al twee maanden last van", klonk het achteraf.

Kevin De Bruyne was in de knock-outfase van de Champions League van goudwaarde geweest voor Manchester City, met zijn goals én assists. Maar nog voor het halfuur zat zijn finale er al op.

De Bruyne kon zijn stempel dus niet drukken op een van de belangrijkste matchen uit zijn carrière, maar de City-fans waren zijn bijdrages dit seizoen niet vergeten. Na het laatste fluitsignaal werd hij dan ook uitgebreid bezongen.

"Het is wat het is", was het laconieke antwoord van De Bruyne, die onthulde dat hij al langer sukkelde met fysiek leed. "Ik heb al twee maanden last van mijn hamstring. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te geraken, maar tijdens de wedstrijd knapte er iets."

Tijd voor een feestje? Ja, zeker. Ik denk dat we dit langer dan één dag gaan vieren.

Kevin De Bruyne

"Jammer, want ik voelde me goed tot het gebeurde en volgens mij speelde ik ook prima. Maar het team is zonder mij ook goed en we hebben gewonnen."


De vreugde nam uiteindelijk dus de overhand bij de Rode Duivel. "We hebben het dan toch gedaan, de allereerste in de geschiedenis van de club. Tijd voor een feestje? Ja, zeker. Ik denk dat we dit langer dan één dag gaan vieren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.