Premier League klassement

Haaland met straatlengte verkozen tot Speler van het Jaar: "Wil City nu aan prijzen helpen"

 vr 12 mei 2023 15:17
Menig verdediger beet dit seizoen zijn tanden stuk op Haaland.

Erling Haaland kan een nieuwe prijs afvinken op zijn inmiddels rijkgevulde palmares. De doelpuntenmachine van Manchester City werd door de Engelse pers uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Haaland haalde het met meer dan 80 procent van de stemmen. 

De 22-jarige Haaland kent een uitstekend debuutseizoen in loondienst van de Citizens. De Noor deed de netten al 51 keer trillen, waaronder 35 keer in de Premier League. 

 

Haaland ligt met Manchester City bovendien in pole position voor de Engelse titel, de FA Cup en de Champions League. 

 

"Deze award winnen in mijn eerste seizoen in het Engelse voetbal is een hele eer", laat hij weten op de officiële kanalen van City. 

 

"Elke dag doe ik mijn uiterste best en daarvoor erkenning krijgen, betekent veel voor mij. Mijn teamgenoten zijn ongelofelijk en boden mij de kansen om veel doelpunten te maken. Ik wil hen allemaal bedanken."

 

Met zijn statistieken kan Haaland nu al spreken van een geslaagd seizoen, maar toch is de honger van de Noor nog lang niet gestild. "Nu wil ik het seizoen zo goed mogelijk beïndigen en City aan de prijzen helpen." 

 

Haaland haalde het in de verkiezing van Arsenal-tandem Bukayo Saka en Martin Odegaard. Kevin De Bruyne viel net naast het podium. Met Eden Hazard (2015) staat er slechts één Belg op de erelijst. 

Gerelateerd: