Ga naar de inhoud

Peter Vandenbempt: "Het mag er nu wel eens van komen voor Manchester City en Guardiola"

 di 9 mei 2023 12:08
Pep Guardiola
Is dit het jaar waarin Pep Guardiola Manchester City naar de opperste Champions League-triomf leidt?

Real Madrid en Manchester City bijten vanavond de spits af in de halve finales van de Champions League. Wordt 2023 het jaar van City op het kampioenenbal? "Het is toch wel een beetje nu of nooit", vindt Peter Vandenbempt in onze podcast De Tribune.

De Champions League is al jaren het ultieme doel van Manchester City. Lukt het dit jaar eindelijk eens om de Beker met de Grote Oren te veroveren? Het team van coach Pep Guardiola zit de jongste weken wel in een bloedvorm. Nu dan?

 

Aster Nzeyimana: "Het is angstaanjagend hoe goed het nu loopt bij Manchester City. Het voetbal is genieten, meer dan van het Barcelona van Guardiola. Dat was toch wat saai, zeg ik met het grootste respect."

Peter Vandenbempt: "Het is bijna heiligschennis om dat te zeggen. Ik heb destijds heel veel wedstrijden van Barcelona live gezien. Dat voetbal werd op de duur wat vervelend. Het balbezit was geweldig, maar spectaculair was het voetbal niet."

 

Het contrast met het swingende voetbal van Manchester City is groot. Haaland scoort aan de lopende band en bovendien heeft ook Kevin De Bruyne weer zijn beste vorm te pakken.

 

Peter Vandenbempt: "Sinds hij op de bank gezet werd en kritiek kreeg van Guardiola dat er meer van hem verwacht werd, telt hij 4 doelpunten en 9 assists in 8 matchen. Dan is hij goed geprikkeld geweest. Dat heeft Guardiola toch goed aangevoeld."

Pep Guardiola heeft Kevin De Bruyne goed geprikkeld. Dat heeft hij toch goed aangevoeld.

Peter Vandenbempt

In het verleden werd Pep Guardiola er wel eens van beschuldigd dat hij te veel nadacht en daardoor wel eens de bal missloeg op tactisch vlak. Loert dat gevaar opnieuw om de hoek voor de halve finales tegen Real Madrid?

 

Aster Nzeyimana: "De enige uitdaging voor Guardiola zit in zijn hoofd en in zijn eigen kern. Gaat hij opnieuw beginnen te experimenteren? Alvarez dient zich fenomenaal aan. Wat hij doet, is zeer interessant."

 

"Misschien denkt Guardiola wel dat hij daar toch nog een procentje extra kan uithalen, door De Bruyne, Haaland én Alvarez samen op te stellen. Dat is misschien het gevaar, ja, dat hij toch weer ergens een verkeerde keuze maakt."

De enige uitdaging voor Guardiola zit in zijn hoofd en in zijn eigen kern. Gaat hij opnieuw beginnen te experimenteren?

Aster Nzeyimana

Vorig jaar sneuvelde Manchester City in de halve finales tegen Real Madrid, na een onwaarschijnlijke comeback van de Koninklijke in de terugmatch in Bernabeu. Is dat trauma al verwerkt?


Peter Vandenbempt: "Wanneer Guardiola weer binnenwandelt in Bernabeu kan ik me toch niet voorstellen dat hij daar niet meer aan denkt. Er zullen wel wat slapeloze nachten geweest zijn. Maar nu is de terugmatch wel in Manchester. Dat is toch een ander gegeven."

 

Pep Guardiola is bezig aan zijn 7e seizoen bij Manchester City. Is het stilaan nu of nooit voor hem bij Manchester City in de Champions League?

 

Peter Vandenbempt: "Dat vind ik wel, zeker met een De Bruyne en een Haaland in deze vorm. Hoe vaak moet je dan nog proberen? Het mag er nu wel eens van komen voor Manchester City."

 

"Het is van 2011 geleden dat Guardiola nog eens de Champions League kon winnen en het is toch niet dat hij intussen trainer van Osasuna geweest is."

 

"Neen: Bayern München en Manchester City, 2 clubs waar ze elk jaar de beste spelers kunnen kopen. Je kunt niet elk jaar de Champions League winnen, maar na 7 jaar bij City mag het toch nog wel eens een keertje."

Het is van 2011 geleden dat Guardiola nog eens de Champions League kon winnen en het is toch niet dat hij intussen trainer van Osasuna geweest is.

Peter Vandenbempt
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
UEFA Champions League
Real Madrid
einde
1-1
Manchester City

Beluister de aflevering van De Tribune

Of bekijk de video