Ga naar de inhoud

Filip Joos was getuige van masterclass Kevin De Bruyne: "Connectie met Haaland is wederkerig geworden"

 do 27 april 2023 13:31

Over memorabele matchen ben je een dag later nog niet uitgepraat. Kevin De Bruyne pakte gisteren uit met een vijfsterrenprestatie tegen Arsenal. Filip Joos was als commentator voor Play Sports een bevoorrechte getuige in Manchester. Zijn impressies in een monoloog. 

"Manchester City was gisterenavond simpelweg te sterk voor Arsenal. Eigenlijk is het spijtig dat een soort titelmatch op deze manier afloopt. Misschien wilden we het ook onbewust niet geloven om de spanning erin te houden, maar City is nog steeds twee maten te groot voor zijn achtervolgers."

 

"Nog meer omdat de connectie tussen Kevin De Bruyne en Erling Haaland wederkerig is geworden. Gisteren zorgde de Noor voor twee assists, waarmee zijn totaal op zeven komt. Dat is toch wel straf en maakt City alleen maar imposanter."

"Voor De Bruyne is het plezanter spelen met Haaland erbij, in vergelijking met vroeger zonder diepe spits. Tegen Arsenal had Guardiola van De Bruyne zelfs een soort tweede aanvaller gemaakt. In dit team gaat hem dat goed af, de tegenstand kreeg er gewoon geen vat op."

Zoals De Bruyne doorstoomde bij de eerste goal... (blaast) Een zeldzame mix van snelheid en beheersing. 

Filip Joos

"Volgens mij denkt Domenico Tedesco nu: als ik De Bruyne op 80% van dit niveau bij de Rode Duivels krijg, maken we kans op een EK of WK. Dat kan toch niet anders?"

 

"Dit is gewoon de beste middenvelder ter wereld op zijn positie. Voetballers zoals Pedri zijn ook geweldig, maar het tempo dat De Bruyne kan ontwikkelen, de visie, het lef om eens een risicobal te trappen... Dat heeft niemand anders."

"Je zag gisteren goed het verschil met Martin Ødegaard. De Noor is een flegmatieke, prachtige voetballer met een gouden linkervoet, maar zal nooit de impact hebben van De Bruyne. Zoals hij doorstoomde bij de eerste goal... (blaast) Een zeldzame mix van snelheid en beheersing. Weinigen zouden een bal van daar binnentrappen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik hoor sommigen zeggen dat de keeper van Arsenal die bal had moeten hebben omdat hij in de korte hoek binnengaat. Néé, hé. En bij die tweede trapt De Bruyne overduidelijk bewust door de benen van de verdediger. Hij calculeert de stappen van zijn tegenstanders in."

 

"Of hij me toch weer verbaasd heeft? Nee, omdat ik al vaak zulke matchen van hem gezien heb in de Premier League. Maar dat betekent allerminst dat we dit normaal moeten vinden, hij verwondert me nog steeds."

 

"En nochtans is het niet zo lang geleden dat hij tegen Bayern morrend naar de kant ging, hé. Maar na afloop tijdens de interviews viel op hoe ontspannen De Bruyne nu wel niet is."

Gerelateerd: