Premier League klassement

Met lof overladen De Bruyne blijft kalm in titelstrijd: "Weg nog lang en schema ontzettend druk"

 do 27 april 2023 01:10
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne trapt de 1-0 knap binnen.

"Buitengewoon. Een ander niveau. Hij kantelt de titelstrijd." Enkel lovende geluiden uit Engeland als het over de prestatie van Kevin De Bruyne gaat. Met een wereldse partij tegen Arsenal zet hij Manchester City goed op weg naar een nieuwe titel. "We waren vandaag top, ja", blijft hij er zelf ijzig kalm bij.

"Oooh Kevin De Bruyne!", rolde tientallen keren van de tribunes in Manchester.

 

De prestatie van onze landgenoot in de topper? "Van een ander niveau", blaast voormalige Arsenal-verdediger Martin Keown na de wedstrijd.

 

Opnieuw komen Britse analisten en journalisten woorden tekort om de invloed van de middenvelder te beschrijven. The Guardian vat het als volgt samen in een kop: "De Bruynes dodelijke dubbelslag kantelt de titelstrijd."

 

Een titel waar de statistische modellen zich mee vereenzelvigen.

 

Na de kostbare driepunter op woensdagavond maakt Manchester City volgens berekeningen 92,1% kans op een nieuwe titel. Is het slechts een kwestie van tijd?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buitengewone connectie

Echt verbaasd is Pep Guardiola niet vaak. Toch keek hij tegen Arsenal met grote ogen naar zijn aanvallend wonderduo.

 

"Erling Haaland zijn band met Kevin is buitengewoon", geniet de Spaanse keuzeheer na. "We hebben vandaag geprobeerd die zo goed mogelijk te gebruiken."

 

"Het was goed vandaag", blijft De Bruyne er zelf kalmpjes bij voor de microfoon van Play Sports. "Sinds het begin was onze connectie er. Arsenal verdedigt man op man, dus als wij goed bewegen, liggen er altijd kansen."

We moesten top zijn om Arsenal te kloppen. Dat waren we wel.

Kevin De Bruyne

"We hadden controle over de wedstrijd", blikt hij terug op de ruime zege. "Arsenal is top en wij moeten ook top zijn om te winnen. Ik denk dat we dat wel waren."

"We begonnen sterk en scoren snel. Goed dat we de 2-0 hebben voor de rust, daarna viel snel de 3-0. Maar je moet 90 minuten geconcentreerd zijn en dat waren we ook."

 

Al is de titel door de driepunter lang geen zekerheid, volgens de Belg. "Het is nog lang. We hebben een goede zaak gedaan. Het schema is zo ontzettend druk, dus laten we ons maar focussen op de volgende wedstrijd."

Want City maakt zelfs nog kans op de treble: het speelt de FA Cup-finale tegen stadsgenoot United en in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid.
 

Wat wel zeker is: als KDB nog een maand blijft presteren op dit niveau, volgt er minstens één titelfeestje in Manchester.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: