Live: Olympische Spelen

 di 30 juli 2024 08:00

Fase per faselaatste update: 3 maanden geleden

22:35

Paris by Night

Met de winst van de Servische 3x3-mannen tegen Team USA zijn we aan onze laatste livestream van de dag beland. Op VRT 1 en VRT MAX kun je nog even kijken naar Paris by Night, waar gastheer Karl Vannieuwkerke de olympische dag overschouwt met zijn gasten.

22:30
basketbal

3x3

Door het uitlopen van het tennis is het met flink wat vertraging, maar om de olympische dag af te sluiten schotelen we je ook nog wat 3x3 voor. In livestream 3 kun je kijken naar de topper bij de mannen tussen Servië en Team USA.

21:14
surfen

Surfers moeten wachten

Net als de triatlon in Parijs zijn dinsdag ook de olympische surfcompetities op Tahiti uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. De wind in Teahupo'o stond ongunstig en de organisatoren zagen zich daarom genoodzaakt de competities op te schorten tot donderdag.

De surfwedstrijden werden maandag al stopgezet. Dinsdagochtend in Tahiti, dinsdagavond Belgische tijd, moest er herbegonnen worden met de 1/8e finales bij de vrouwen, maar dat bleek niet mogelijk. De surfers hebben een zuidoostenwind nodig en die was er niet. De organisatoren verwachten donderdag te kunnen hervatten.

De surfcompetities van de Olympische Spelen vinden plaats in Tahiti (Frans-Polynesië), op zo'n 16.000 km van Parijs.


21:05
waterpolo

Livestream 4

Fans van waterpolo kunnen nu naar livestream 4 zwemmen: daar nemen de mannen van Spanje en Hongarije het tegen elkaar op.

20:10
rugby

Rugbygoud voor Nieuw-Zeeland

In het rugby bij de vrouwen heeft Nieuw-Zeeland zich tot olympisch kampioen gekroond. De Nieuw-Zeelandse vrouwen waren in de finale met 19-12 te sterk voor Canada. Het brons was voor de Verenigde Staten, na een 14-12-zege tegen Australië.

20:05
tennis

Het is aan Gillé en Vliegen nu

Ze hebben lang moeten wachten vandaag, maar na de match van Alcaraz en Nadal is het ook eindelijk aan de Belgen. Sander Gillé en Joran Vliegen nemen het in de 2e ronde op tegen de Britten Daniel Evans en Andy Murray. 

20:00
tennis

Alcaraz en Nadal gaan door

In het dubbelspel van het mannentoernooi hebben Carlos Alcaraz en Rafael Nadal zich geplaatst voor de volgende ronde. De Spaanse publiekslievelingen rekenden in 3 sets af met de Nederlanders Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof.

19:41
turnen

Wie naar de livestream van het turnen zat te kijken, moet even overschakelen naar livestream 4. Op livestream 1 maken we plaats voor de Red Lions, die het opnemen tegen Australië. Dat is een heruitgave van de olympische hockeyfinale van Tokio 2020.

19:20
basketbal
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:00
rugby

Rugby in livestream 2

In livestream 2 ben je vanaf nu aan het juiste adres voor de matchen om de medailles in het rugby. De VS en Australië strijden eerst om het brons, daarna vechten Nieuw-Zeeland en Canada onder elkaar uit wie het goud pakt.

18:31
tennis
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:27
tennis

Exit Paolini

Een kleine verrassing in het tennistoernooi bij de vrouwen: de Italiaanse Jasmine Paolini is gesneuveld in de 1/8e finales. Paolini haalde dit jaar de finale op Roland Garros én Wimbledon, maar beet nu haar tanden stuk op Anna Karolina Schmiedlova. De Slovaakse won na een spannende driesetter met 7-5, 3-6 en 7-5.

18:15
turnen

Hallo, Simone Biles

In het turnen staat vanavond de teamcompetitie bij de vrouwen op het programma. Daarin kijkt iedereen natuurlijk vooral uit naar Simone Biles en haar ploegmakkers van Team USA. Het turnen is live te bekijken vanaf 18.15 uur met livestream 1 en vanaf 19.15 uur met livestream 4.

17:39
basketbal

3x3

Het 3x3-toernooi is zonet van start gegaan en heeft al meteen een kleine verrassing opgeleverd. Bij de vrouwen verloor wereldkampioen Verenigde Staten zijn openingsmatch tegen Duitsland.

Straks vanaf 21 uur kunt u trouwens terecht bij livestream 3 voor de avondsessie in het 3x3, met deskundig commentaar van Dennis Xhaët.

17:29
judo

Geen medaille voor Casse

Het is net niet geworden voor Matthias Casse. De Belg heeft zijn kamp om het brons verloren van de Zuid-Koreaan Lee. Casse werd genekt door een beenveeg en keert zo met lege handen weer naar huis. Op de vorige Spelen was hij nog goed voor brons.

17:00
voetbal

Livestream 2

Liefhebbers van voetbal kunnen terecht op livestream 2 voor het duel in het mannentoernooi tussen Marokko en Irak.

16:13
judo

Casse op één zege van brons

Matthias Casse steekt dan toch zijn hand uit naar een medaille in Parijs. Met een houdgreep krijgt hij de Canadees Gauthier Drapeau klein. Straks volgt een kamp tegen een verliezende halvefinalist om brons. Misschien staat hij in die kamp net als in Tokio tegenover Tato Grigalasjvili.

15:56
judo

Casse in de herkansingen

Matthias Casse zet zijn strijd om de bronzen medaille in tegen de Canadees François Gauthier Drapeau. Kan hij net als in Tokio een medaille mee naar huis nemen? Volg dan zijn eerste van mogelijk twee kampen in de herkansingen op livestream 4. Daar zit je trouwens gebeiteld voor een namiddagje judo.

15:49
paardensport

Larissa Pauluis springt op het zadel

Flambeau staat te trappelen om aan de dressuurcompetitie te beginnen. Het paard van Larissa Pauluis mag om 16 uur van stal. Volg onze tweede ruiter in de dressuurcompetitie via livestream 2.

14:32
tafeltennis

Tafeltennis op livestream 4

Schakel snel over naar livestream 4 voor de finale van het dubbel gemengd in het tafeltennis.

13:54
handbal

Doorspoelen met handbal

De ontgoocheling van de nederlaag van Casse kunnen we op livestream 2 doorspoelen met een handbalwedstrijd. Nederland zal je daar entertainen tegen Spanje.

13:46
basketbal

Canada vs. Australië

Na Spanje-Griekenland is het nog niet afgelopen met het basketbalgeweld. Shai Gilgeous-Alexander neemt het met zijn Canada op tegen Australië. Een match die je op livestream 3 kan volgen, met commentaar van Dennis Xhaet.

13:41
judo

Casse naar herkansingen

Een discutabele beslissing maakt een einde aan de gouden droom van Matthias Casse. Net als in Tokio moet hij de duimen leggen voor de Japanner Nagase, de olympische kampioen. In de golden score kreeg de Japanner een waza-ari, terwijl Casse niet op zijn zij werd geworpen. Heel jammer, maar Casse moet via de herkansingen mikken op brons.

13:17
judo

Stoot Casse door naar halve finales?

Matthias Casse staat voor een pittige opdracht in de kwartfinales, want hij moet afrekenen met de olympische kampioen. De Japanner Takanori Nagase verwees Casse in Tokio naar de strijd om brons. Kan hij revanche nemen? Volg het op livestream 2.

12:40
hockey

Hockeytopper

Nederland en Groot-Brittannië, twee verliezende kwartfinalisten van Tokio, staan tegenover elkaar in de groepsfase van het hockeytoernooi. Bekijk de wedstrijd op livestream 4.

12:20
judo

De Hongaar op de rug

Het was spannend tot de golden score, maar Matthias Casse kreeg steeds meer het overwicht in de kamp. Na 1'47" kreeg hij de Hongaar Attila Ungvari op zijn rug. Ippon en naar de kwartfinales dus. 

12:12
judo

Casse weer aan zet

Matthias Casse staat weer op de tatami voor zijn 2e kamp in Parijs. Kan hij de Hongaar Ungvari verschalken? Kijk nu op VRT1 en livestream 4.

11:03
zwemmen

Reeksen in het koningsnummer

Ook rimpels in het zwembad in Parijs, want in de reeksen van het zwemmen staat ook de 100m vrije slag op het programma. Integraal te bekijken op livestream 2.

10:59
basketbal

NBA-toppers in actie

Op livestream 3 komen de basketballiefhebbers een hele dag aan hun trekken. We openen met Giannis Antetokounmpo en zijn Griekenland tegen Spanje. Daarna neemt Shai Gilgeous-Alexander het met Canada op tegen Australië. En dan is de Fransman Victor Wembanyama met Frankrijk aan zet tegen Japan. Dennis Xhaet becommentarieert de drie wedstrijden.

10:29
roeien

Tim Brys naar halve finale

Een mooi verjaardagscadeau. De jarige Tim Brys heeft zichzelf een halve finale in de skiff cadeau gedaan. Hij eindigde (na een fotofinish met de nummer 3) als 2e in zijn kwartfinale. 

10:16
judo

Casse komt met de schrik vrij

Matthias Casse heeft zijn eerste kamp op de Spelen gewonnen. De winnaar van het brons in Tokio zat snel in vieze papieren tegen de Afghaan Sibghatullah Arab na een waza-ari, maar Casse bleef koel. Een houdgreep kon hij geen 20 seconden volhouden, maar met een armklem lukte het wel.

10:07
roeien

Kwartfinale van Tim Brys

Tim Brys komt zo meteen in actie in de kwartfinales van de skiff. Kan de roeier een plekje in de halve finales bemachtigen? Bekijk zijn kwartfinale op livestream 2.

09:55
judo

Hoogdag voor Casse?

Matthias Casse heeft na het brons van Tokio zijn zinnen gezet op goud in Parijs. Kan de judoka in de klasse tot -81 kilogram België een 3e olympische medaille bezorgen? Volg het op VRT1 en livestream 1.

09:29
schieten

Teamfinale 10m luchtpistool

Nog voor de judoka's op de tatami komen, kun je op livestream 3 kijken naar de teamfinale van de 10m luchtpistool.

09:09
badminton

Tan uitgeschakeld

Lianne Tan heeft geen groepsmatch kunnen winnen op haar vierde Olympische Spelen. De badmintonster verloor haar tweede duel tegen de Thaise Ratchanok Intanon met twee keer 21-8. Voor haar zitten de Spelen in Parijs er nu op.

08:51
beachvolleybal

Voormiddagje beachvolleybal

Met de voetjes in het zand naar beachvolleybal kijken? Dan zit u op livestream 4 gebeiteld voor de groepsfase bij de mannen en de vrouwen.

08:24
badminton

Boekt Lianne Tan eerste zege?

Badmintonster Lianne Tan (BWF 55) is al vroeg uit de veren voor haar tweede en laatste groepsmatch in Parijs. Ze neemt het op tegen de Thaise Ratchanok Intanon (BWF 21). Eerder verloor de Limburgse, die bezig is aan haar vierde Spelen, met 21-15 en 21-14 van de Taiwanese Tzu Ying Tai (BWF 3). Alleen de groepswinnaar stoot door naar de kwartfinales. Bekijk haar duel op livestream 2.


08:08
triatlon

Geen triatlon

Marten Van Riel en Jelle Geens hebben hun wekker voor niets gezet vanmorgen. Door de twijfelachtige waterkwaliteit van de Seine kan de olympische triatlon voorlopig niet doorgaan. De wedstrijd werd verschoven naar morgen, maar ook bij die timing zullen vraagtekens staan.

08:06

Goeiemorgen

Hij heeft even geduld moeten oefenen, maar vandaag begint Matthias Casse aan zijn olympische medaillejacht. Kan de judoka in de klasse tot -81 kilogram opnieuw een medaille veroveren? Volg alle actie in Parijs op deze pagina.