Wanneer begint Mathieu van der Poel aan het veldritseizoen? "We weten het zelf niet"

 wo 9 oktober 2024 06:09
Mathieu van der Poel
Zondag reed Mathieu van der Poel met een solo naar de wereldtitel gravelbiken.

Zaterdag zwaaien de poorten van het veldritseizoen open. Met of zonder wereldkampioen Mathieu van der Poel? "Na zijn vakantie zitten we samen", legt zijn teammanager Philip Roodhooft uit.

Vorig jaar dook Mathieu van der Poel half december het veld in. Hij won 13 van zijn 14 crossen, met een 6e wereldtitel als magnum opus.

 

Hoe ziet zijn crossprogramma er dit jaar uit? "Als ik het wist, zou ik het zeggen", antwoordt zijn teamchef Philip Roodhooft, "maar we weten het zelf niet."

 

"Sinds maandag heeft hij vakantie. Na zijn vakantie zitten we traditioneel samen met Mathieu en zijn trainer, om op een hele informele manier een plan te smeden."

 

Een plan met het voorjaar als prioriteit. "Niet dat we dat beter of plezanter vinden, maar het wegwielrennen heeft wel veel meer impact en rendement voor de sponsors", legt Roodhooft uit.

 

En een winter zonder veldrijden voor Mathieu van der Poel? "Dat kan in principe, maar daar gaan we niet over speculeren", sluit de manager van Alpecin-Deceuninck het thema af.

Mathieu van der Poel
Een winter zonder veldrijden voor Mathieu van der Poel? "Dat kan in principe", stelt zijn team.

VIDEO - Het volledige interview met Philip Roodhooft

Gerelateerd: