Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Gent-Wevelgem (m): koningskoppel van Alpecin-Deceuninck op eenzame hoogte

 zo 24 maart 2024 08:35
De sterren voor Gent-Wevelgem.

Alpecin-Deceuninck zit in de winning mood en als we de sterrenhemel mogen geloven, dan zullen ze hun zegereeks voortzetten in Gent-Wevelgem. Wie zijn de voornaamste uitdagers van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen? Bekijk het kransje kanshebbers. 

⭐⭐⭐

Sanremo, De Panne, Harelbeke en nu Wevelgem? Alpecin-Deceuninck is ook voor Gent-Wevelgem hofleverancier.

 

Na zijn raid in de Vlaamse Ardennen is Mathieu van der Poel uiteraard een driesterrenman. De wereldkampioen staat voor het eerst sinds 2020 nog eens aan de start van Gent-Wevelgem. 

 

Met een dubbel E3-Gent-Wevelgem kan Van der Poel in de voetsporen treden van Jan Raas (1981), Mario Cipollini (1993), Tom Boonen (2004, 2012) en Greg Van Avermaet (2017). MVDP zou wel de eerste zijn die dat klusje klaart als regerend wereldkampioen.

 

Zijn grootste concurrent op papier? Jasper Philipsen. Alles wat de ploegmaat van de wereldkampioen tegenwoordig aanraakt, verandert in goud.

 

Vorige zaterdag bewezen ze nog in La Primavera dat de verstandhouding optimaal is. Philipsen kan met een combinatie Sanremo-Wevelgem naast Eddy Merckx (1967) en Mario Cipollini (2002) pronken. 

⭐⭐

De tweede linie bevat met Mads Pedersen een ex-winnaar. In 2016 won hij de Kattekoers bij de beloften, in 2020 was hij de sterkste in de corona-editie. Op dit parcours moet hij nog beter tot zijn recht komen dan in de E3 Saxo Classic.

 

Visma-Lease a Bike zit in de hoek waar de klappen vallen en houdt Wout van Aert in de wachtzaal tot woensdag. Sprinter Olav Kooij is de uitgesproken kopman. Zijn debuut in Milaan-Sanremo was bevredigend met een 14e stek.

 

Vrijdag was Lidl-Trek wellicht het sterkste blok met 4 man in de top 11. De beste pion was Jasper Stuyven, die na een dipje weer helemaal boven water is gekomen. 

Een Ecuadoraan op de erelijst? Met zijn 6e plaats in Harelbeke heeft Jhonatan Narvaez nog eens bewezen wat hij allemaal in zijn mars heeft op Vlaams grondgebied.

 

Soudal-Quick Step aast al sinds Tom Boonen in 2012 op een nieuwe zege in de Vanackerestraat. Maakt Tim Merlier een einde aan die droogte, de langste in de ploeghistorie in een Vlaamse klassieker?

 

Geschiedenis schrijven, Biniam Girmay weet er alles van. Na zijn ontbolstering in 2022 ging het even bergaf, maar vrijdag gaf de Eritreeër eindelijk weer gunstige voorjaarssignalen. 

 

Naast Matej Mohoric heeft ook Dries Van Gestel een plaats op ons favorietenlijstje gekregen ten koste van onder meer Stefan Küng, Matteo Trentin en Arnaud De Lie.

 

Met zijn TotalEnergies heeft hij niet in elke voorjaarsklassieker startrecht, maar met zijn vorm (3e in Denain, 10e in Bredene) zit het snor. 

Gerelateerd: