Ga naar de inhoud

Dubai is een tegenvaller voor Lore Bruggeman, maar haar olympische droom blijft springlevend

 do 7 maart 2024 15:30
Lore Bruggeman
Lore Bruggeman mikt op haar tweede Olympische Spelen.

Een halfgeblesseerde Lore Bruggeman heeft geen wonderen kunnen verrichten in Dubai (VAE). De 21-jarige skateboardster raakte niet door de kwalificaties en richt haar vizier nu op de olympische kwalificaties in Shanghai en Boedapest.

Lore Bruggeman was niet 100 procent naar de Emiraten afgereisd. Ze stond er op haar plank met de naweeën van een knieblessure.

 

In de kwalificaties liet ze mooie dingen zien op de grote rail, maar tot twee keer toe slaagde ze er niet in om een trick tot een goed einde te brengen.

 

Met 19.75 punten eindigde ze op de 50e plaats in de kwalifcaties, onvoldoende voor een stek in de kwartfinales.

 

Geen nood, de komende weken krijgt Bruggeman nog kansen om zich onder de 22 skateboardsters te scharen die komende zomer mogen deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs.

 

Half mei is er nog een kwalificatietoernooi in Shanghai (Chn), een maand later volgt er een in Boedapest (Hon).

Mooie prestaties van de tieners

Naast Lore Bruggeman doken ook heel wat tieners het skatepark van Dubai in. Belgisch kampioene Mila Coolen (17) haalde ei zo na de kwartfinales. In haar tweede topwedstrijd werd ze al 30e.

 

Bij de mannen tekende Beau Brunclair (14) voor een hoopgevend resultaat. Hij skatete naar de 33e plaats. Noah De Jaeger had pech, de 15-jarige skater brak zijn plank in Dubai.

 

Andrea Caizza ten slotte was goed voor de 83e plaats in de Emiraten.

Gerelateerd: