Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Karl en José spoelen nummertje van Tadej Pogacar door en merken op: "Lotto-Dstny onderging metamorfose"

 za 2 maart 2024 19:51

De juiste superlatieven vinden om de huidige generatie renners te beschrijven, is niet langer vanzelfsprekend. Karl en José doen toch hun stinkende best om de solo van Tadej Pogacar alle eer aan te doen. Onze commentatoren nemen ook nog de tijd om twee beresterke Belgen uit te lichten. "Hier kan je niet op een goedkope manier op het podium staan", klinkt het.

Karl: "De finale van de achttiende Strade Bianche heeft ons weer iets geleerd: ze wachten helemaal niet meer. Er gaat een dag komen, José, dat de startvlag naar beneden gaat en Tadej Pogacar wegrijdt tot de finish."


José: "Het is ongezien. En alsmaar: straf, straffer, strafst. Ik weet niet waar het gaat eindigen. Ja, het is mooi om naar te kijken. Het is supersterk."

 

Karl: "Het is fenomenaal. Aan de andere kant, je moet een heel lang seizoen volmaken. Ga je dat op de duur als ploegleider ook niet afraden? Zo'n solo kost sowieso massa's energie. En er komt nog heel veel aan: Milaan-Sanremo, Giro, Tour, ... Moet het belangrijke primeren of hou je hem niet tegen?"


José: "Het was helemaal niet nodig om zo vroeg te gaan, hij kon perfect langer wachten. Misschien zelfs tot in de straten van Siena. Maar dan gaat hij toch gewoon weg op 81 kilometer van het einde ... Dan vraag ik me af of dat effect zal hebben op een WK op zijn maat, olympische wegrit of Tour. Blijkbaar doet het er niet toe."

Dit is het mooie van huidige generatie renners.

José De Cauwer

Karl: "Blijkbaar is hij nog sterker geworden dan vroeger. De cijfers bevestigen dat. Moet je dan niet alles op de Tour zetten en de Giro links laten liggen?"

 

José: "Dat is nu juist het mooie van de huidige generatie renners."

 

Karl: "Ik weet het, vergeet mijn vraag. Ik begin opnieuw: je bent ploegleider van Tadej Pogacar. Wil je dan niet liever de Tour winnen dan de Giro?"


José: "Weet je wat bovenaan staat op de lijst? Datgene wat de renner nog niet gewonnen heeft."

 

Karl: "Hij heeft wel de Tour twee keer verloren van Vingegaard. Dan zal hij toch nog een streepje willen trekken?"


José: "Misschien wil hij het nog straffer doen.  Dan zegt hij: ik wil de Giro én de Tour winnen."

Strade met tinten zwart-geel-rood

Karl: "Een duo van Lotto - Dstny werd 3e en 11e met Maxim Van Gils en Lennert Van Eetvelt."


José: "Ik heb er echt wel van zitten genieten. We weten dat die ploeg de jongste tijd een metamorfose onderging. Het zijn niet van de minste. Ze staan er gewoon helemaal ondertussen."


Karl: "En ze durven hun ambities uitspreken. Van Gils zei vanmorgen zonder verpinken: top vijf. Het is top drie geworden."


José: "En de manier waarop ... Ja, ja, daar gaat het over. Dat kan ook niet anders in dit soort koersen. Je kan niet op een goedkope manier op het podium staan."

 
Karl: "Je rijdt geen top tien in de Strade Bianche als je een pannenkoek bent. Helemaal niet. We gaan weer een heel mooi voorjaar krijgen. We zijn er aan begonnen op een hele mooie manier en we kijken al uit naar het vervolg."

 

 José: "We hebben al twee geweldige koersen gezien in Vlaanderen en deze telt driedubbel."

Gerelateerd: