Klap voor Clement in Old Firm: Celtic verslaat rivaal Rangers in beladen derby

za 30 december 2023 15:47
Celtic haalde het met 2-1 in de Old Firm.

Rangers heeft zijn eerste nederlaag geleden onder coach Philippe Clement. In een beladen derby tegen stadsrivaal Celtic gingen de bezoekers met 2-1 onderuit en zien ze leider Celtic weer uitlopen.

Sinds Philippe Clement het roer had overgenomen bij Rangers, ging het voor de wind. Met de League Cup wonnen ze hun eerste prijs en ook de kloof met rivaal Celtic werd kleiner.

De Old Firm, de derby tussen de twee rivalen uit Glasgow, was dan ook de uitgelezen kans om nog dichter te sluipen.

Het was evenwel Celtic dat de debatten opende. Paulo Bernardo, die een eerste kans nog had laten liggen, knalde een slecht weggewerkte voorzet binnen.

Cyriel Dessers kreeg na 30 minuten een uitgelezen kans om gelijk te maken, maar talmde te lang oog in oog met de Celtic-doelman. Alistair Johnston kon de ex-speler van Genk zo nog de bal afsnoepen.

Met een tweede doelpunt van Kyogo Furuhashi na rust én een rode kaart voor Leon Balogun leek een comeback van Rangers kansloos, maar toch werd het nog spannend. Verder dan de aansluitingstreffer van James Tavernier kwam de ploeg van Clement evenwel niet meer.

Celtic heeft - weliswaar met twee wedstrijden extra gespeeld - een voorsprong van 8 punten op Rangers.