Ga naar de inhoud

Snookerlegende Ronnie O'Sullivan schrijft voor de 8e keer het UK Championship op zijn naam

 zo 3 december 2023 22:55
Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan monstert de ballen op zijn manier.

Ronnie O'Sullivan blijft heer en meester aan de snookertafel. Twee dagen voor zijn 48e verjaardag heeft hij voor de 8e keer in zijn carrière het UK Championship gewonnen. Niemand doet beter.

Het UK Championship is na het WK een van de belangrijkste toernooien in de snookersport. Ronnie O'Sullivan staat nu voor de 8e keer op de erelijst, twee keer meer dan Steve Davis.

 

De Engelse snookerlegende won het UK Championship voor het eerst op zijn 17e in 1993, als jongste speler ooit. 30 jaar later zit hij aan 8 overwinningen.

 

Voor die 8e ging hij in de finale voorbij Ding Junhui (7-10). De Chinese topspeler gaf het O'Sullivan niet cadeau, maar op voorsprong kwam Ding ook niet.

 

De Chinees kwam wel nog terug van 7-5 tot 7-7, maar daarna spurtte O'Sullivan definitief weg van zijn tegenstander. Om de finale te beslissen met een break van 129 punten. Het publiek smulde van elke bal die de grootmeester potte.

 

"Genie! Legende", riepen ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Blijf spelen tot de wielen van de kar vliegen"

De prijzenkast van Ronnie O'Sullivan puilt uit. Al voor de 40e keer won hij een rankingtoernooi, de eerste sinds hij in mei 2022 een zevende keer wereldkampioen werd. 

 

"Elk toernooi dat ik speel, wil ik winnen", reageerde O'Sullivan na zijn 8e UK Championship. "Er zat een mooi publiek en ik wilde bloed, zweet en tranen achterlaten op de tafel."

 

Dinsdag viert O'Sullivan zijn 48e verjaardag, maar nog niet zijn afscheid van het snooker. "Ooit zal ik stoppen, maar ik hou nog altijd van het spelletje en van de strijd. Ik blijf bollen tot de wielen van de kar vliegen", sprak hij.

 

Wereldkampioen Luca Brecel kwam de voorbije week ook in actie in York. Hij sneuvelde net voor de kwartfinales. Brecel voelde zich niet al te best, hij stond met ziektekiemen te spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: