Ga naar de inhoud

Turner Noah Kuavita heeft ook zijn ticket voor de Olympische Spelen te pakken

 zo 8 oktober 2023 18:57
Noah Kuavita
Noah Kuavita

Noah Kuavita mag zich toch opmaken voor Parijs 2024. De Belgische turner heeft een ticket versierd door zijn goede prestaties aan de brug met gelijke leggers op het WK. Hij mag in Parijs de kwalificaties op alle toestellen turnen. 

Op het WK turnen in Antwerpen slaagden de Belgische mannen er niet in om zich als team te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024. Luka Van den Keybus kon zich wel individueel kwalificeren voor de allroundcompetitie in Parijs.

 

Van den Keybus krijgt nu ook het gezelschap van Noah Kuavita. Na de toestelfinales van het WK zijn de atleten bekend die zich individueel op naam en per toestel plaatsen voor Parijs en daar hoort ook onze landgenoot bij.

 

De Gymfed bracht het goede nieuws na het WK. In de kwalificaties van de brug werd Kuavita dit WK 23e met een score van 14,333 punten.

 

Dankzij een ingewikkeld kwalificatiesysteem bleek dat dat genoeg was om aan dat toestel als atleet op naam een ticket te verdienen. Met dat ticket mag hij volgende zomer samen met Van den Keybus op alle toestellen de kwalificaties turnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: