Ga naar de inhoud

Huiszoeking in kantoren van Spaanse arbitrage in scheidsrechtersschandaal

De kantoren van de Spaanse scheidsrechterscommissie zijn donderdagochtend doorzocht. Dat is gedaan op bevel van de rechtbanken, die een scheidsrechtersschandaal onderzoeken waarbij FC Barcelona betrokken zou zijn.

De Guardia Civil voerde de huiszoeking uit in de kantoren van de Spaanse scheidsrechterscommissie, die gelegen zijn aan het complex van de Spaanse voetbalbond RFEF in Las Rozas, nabij Madrid.

 

Volgens de ordediensten, die de interventie bevestigden, was het niet voorzien om iemand voor verhoor mee te nemen.

 

Het scheidsrechtersschandaal barstte maanden geleden los toen Spaanse media berichtten dat Barcelona tussen 2001 en 2018 meer dan 7,3 miljoen euro zou hebben betaald aan een bedrijf dat eigendom is van José Maria Enriquez Negreira, de voormalige vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie.

 

Spaanse media suggereerden dat de Catalaanse topclub zo probeerde invloed te hebben op scheidsrechterszaken.

 

De ethische commissie van de Europese voetbalbond UEFA liet vervolgens weten de 'zaak-Negreira' te onderzoeken en ook het Openbaar Ministerie in Barcelona startte een procedure. Grote rivaal Real Madrid sloot zich aan bij het dossier als "benadeelde partij".

 

Barcelona heeft de aantijgingen tegen de club in het scheidsrechtersschandaal steeds met klem ontkend.