Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel met 2 hechtingen aan de start: "Het mag iets kalmer vandaag"

 di 29 augustus 2023 13:31

Remco Evenepoel start vandaag met de rode leiderstrui aan de 4e rit van de Vuelta. Die Vuelta is voor Evenepoel al erg hectisch geweest, gisteren botste hij na de finish nog op een vrouw van de politie. Gelukkig zonder al te veel erg: "Er zijn ergere dingen in het leven dan een gaatje in het hoofd"

Remco Evenepoel start vandaag met een plakker op zijn hoofd. De Belg knalde na zijn overwinning gisteren vol op een vrouw van de lokale politie en viel stevig.

 

"De schade is niet al te groot met enkel 2 hechtingen aan de buitenkant, dat is alles. Ik heb geen spierpijn", klonk het vanmiddag positief.

 

"Ik heb de beelden nog eens bekeken en van bovenaf is duidelijk dat de afstand na de finish te kort was gisteren. De organisatie heeft zich er voor geëxcuseerd, ik denk dat ze beseffen dat ze in de fout zijn gegaan."

 

"De dag is voorbij, shit happens. Vandaag is een nieuwe dag, ik kijk alleen maar vooruit vanaf nu. Er zijn ergere dingen in het leven dan een gaatje in het hoofd, al bij al heb ik dus geluk gehad", beseft Evenepoel.

De organisatie heeft zich geëxcuseerd, ze beseffen dat ze in de fout zijn gegaan.

Remco Evenepoel

"Het belangrijkste is dat ik vroeg in deze Vuelta al een rit heb kunnen winnen. Dat geeft veel vertrouwen. We hebben de eerste drie dagen schitterend gewerkt. Gisteren hebben we veel geduld en vertrouwen in de tactiek van ons team getoond. Dat was doorslaggevend voor een goed resultaat."

 

Tot slot blikt hij nog even vooruit op de rit van vandaag. Daarin lijken de sprinters voor het eerst een kans te krijgen.

 

"Vandaag wordt hopelijk een kalme dag, daar ziet het naar uit. Al zal het afhangen van wat de ploegen beslissen. Het zijn al 3 hectische dagen geweest, het mag iets rustiger vandaag."

Gerelateerd: