Ga naar de inhoud

Charles De Ketelaere niet in de kern van Milan: "Er gebeuren dingen op de transfermarkt"

 wo 9 augustus 2023 11:16
Charles De Ketelaere
Charles De Ketelaere heeft zijn stempel (nog) niet kunnen drukken in Milaan.

De kans dat Charles De Ketelaere een nieuw seizoen speelt bij Milan is klein. Na een tegenvallend debuutjaar lijkt een uitleenbeurt naar Atalanta in de maak. Daar zinspeelt ook de coach van de Italiaanse topclub op.

Milan speelde gisteravond in de Trofeo Silvio Berlusconi zonder Charles De Ketelaere. De 22-jarige Rode Duivel zat zelfs niet in de kern tegen Monza.

 

Na de zege in de oefenwedstrijd gaf Stefano Pioli tekst en uitleg. "Charles was er vanavond niet bij omdat er dingen gebeuren op de transfermarkt", zei de coach van Milan. 

 

"Er werd veel van hem verwacht, maar hij heeft niet alles kunnen geven", ging hij voort. "Het is nu zaak voor ons en voor hem om te begrijpen wat de beste situatie is."

 

Streekgenoot Atalanta zit in een afrondende fase om De Ketelaere (tijdelijk) over te nemen van Milan. Er is naar verluidt al een deal op clubniveau, het is enkel nog wachten tot de Rode Duivel een persoonlijk akkoord vindt.

 

De club uit Bergamo eindigde vorig seizoen 5e in de Serie A en mag zich opmaken voor de Europa League. Milan werd 4e en speelt komend seizoen Champions League.

Charles was er niet bij omdat er dingen gebeuren op de transfermarkt.

Milan-coach Stegano Pioli

Milan won de Trofeo Silvio Berlusconi na strafschoppen tegen Monza: 5-6. De reguliere speeltijd was op 1-1 geëindigd. Aanwinst Christian Pulisic scoorde voor Milan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zanetti (Inter) over Lukaku: "Niemand staat boven de club"

Nog in Italië blijft het de vraag voor welke club Romelu Lukaku volgend seizoen voetbalt. Bij Inter zijn ze ontgoocheld in de spits.

 

"We hadden een andere houding van hem verwacht. Zeker na wat we allemaal voor hem gedaan hebben", vertelt voormalig aanvoerder en vicevoorzitter Javier Zanetti in een interview met de Gazzetta dello Sport.

 

Inter had Lukaku graag definitief overgenomen van Chelsea. Tot de club hoorde dat aartsrivaal Juventus zich mengde in het dossier.

 

"Hij gaat en staat waar hij wil, maar hij had ons wel kunnen inlichten. Niemand is groter dan de club", is Zanetti scherp.

 

Gerelateerd: