Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Soudal-Quick Step met kopman én sprinter naar Vuelta: "Remco had er geen probleem mee dat Tim Merlier meegaat"

 ma 10 juli 2023 17:21
Remco Evenepoel en Tim Merlier, samen aan de start van het BK.

Gooit de deelname van Remco Evenepoel aan de Vuelta de sprintplannen van Tim Merlier overhoop? Volgens Patrick Lefevere, CEO van Soudal-Quick Step, hoeft het geen probleem te vormen. "Ook de klassementsrenners moeten in een sprintetappe vooraan zitten."

De kogel is door de kerk: Remco Evenepoel staat eind augustus dan toch aan de start van de Vuelta. De wereldkampioen doet een gooi naar een tweede titel op een rij in Spanje.

 

"We hebben vandaag de knoop doorgehakt", vertelt Lefevere. "Na de Giro denk je meteen aan alternatieven. De Ronde van Zwitserland kwam misschien te vroeg voor Remco, maar hij deed toch al mee om te winnen."

 

"Op hoogtestage vroegen we ons dan af: wat gaan we doen? De Ronde van Polen, eendagskoersen... Remco rijdt duidelijk liever een grote ronde. Hij zag de Vuelta zitten, het team ook, dus gaan we ervoor."

 

Het parcours lijkt net iets minder op het lijf van de Belgische kampioen geschreven dan vorig jaar. "Het parcours is lastiger, maar we focussen niet alleen op tijdritten in een grote ronde."

 

"Voor zijn rivalen is het ook bergop. Vorig jaar nam hij het op tegen de top 10 van de Giro. Als hij op topniveau is, moet Remco voor niet veel mensen onderdoen bergop", aldus Lefevere.

Het parcours is lastiger, maar we focussen niet alleen op tijdritten in een grote ronde.

Patrick Lefevere

Remco de Giro, Fabio Jakobsen de Tour en Tim Merlier de Vuelta... Dat was de duidelijke verdeling van de kalender bij Soudal-Quick Step. Worden die plannen nu overhoop gegooid?

 

"Remco had er geen probleem mee dat Tim meegaat", bevestigt Lefevere. "Hij beseft ook dat Tim hem kan helpen en omgekeerd zal de ploeg ook Tim helpen in de finale van een sprintetappe."

 

"Klassementsrenners moeten hoe dan ook vooraan zitten in de laatste 3 kilometer van een koers. Je moet het dan ook niet moeilijker maken dan het is."

Eindzege? "Laat ons zeggen dat hij voor het podium gaat"

Met welke verwachtingen kan Evenepoel naar de Vuelta afzakken? De wereldkampioen gaf zelf al aan dat hij alleen naar Spanje trekt "voor het podium en ritzeges".

 

"Gelukkig heeft Remco graag druk. Hij is een winnaar", aldus Lefevere. "De eindzege? Laat ons zeggen dat hij meedoet voor het podium."

 

Welke kompanen Evenepoel meekrijgt in Spanje, is nog niet helemaal duidelijk. Ilan Van Wilder rijdt alvast de Ronde van Polen. "We zijn bezig met de selectie. Er staan een tiental namen op papier."

 

"We weten na de Giro dat we 10 of 11 renners klaar moeten hebben. We gaan proberen om de renners die er vorig jaar bij waren, opnieuw in te zetten."

Gerelateerd: