Naar de Spelen in Parijs? Heel wat events zijn gratis, maar vooral verblijf wordt peperduur

 wo 26 juli 2023 11:30
De Olympische Spelen vinden plaats in Parijs van 26 juli tot 11 augustus.

Eén jaar tot Parijs, dat zet een mens aan het denken. Hoe vaak krijg je de kans om een Olympische Spelen dicht bij huis mee te maken? Alleen: is het nog mogelijk om tickets te krijgen? Wel, er zijn zelfs heel veel events die gratis mee te pikken zijn. Maar een extra nachtje blijven, is misschien wel geen goed idee...

Inmiddels staat de teller op 5,2 miljoen tickets verkochte tickets. De resterende 2,8 miljoen stuks die voor het brede publiek beschikbaar zijn, worden eind dit jaar vrijgegeven.

 

Daarbij geen loterij, maar gewoon "first come, first served".

 

Op de goedkopere tickets (24-50 euro) hoeft u dan wellicht niet meer te rekenen. Die zijn al bijna allemaal uitverkocht.

 

Wie zijn spaarcenten wil aanspreken, heeft wel nog opties. Om Nina Derwael aan het werk te zien in de olympische finale aan de brug met ongelijke leggers zal u 100 euro neertellen voor de goedkoopste tickets tot 630 euro voor de duurste tickets.

 

Gelooft u in een nieuwe olympische finale voor de Red Lions? Een ticket voor de hockeyfinale bij de mannen kost 95 tot 195 euro. Een avondje atletiek om Nafi Thiam in actie te zien, kost minstens 85 euro. Voor beter zicht op de olympische piste betaalt u al gauw een veelvoud, tot 690 euro.

 

Die tickets zullen in de laatste verkoopronde ook enorm gegeerd zijn. Om de kansen op een olympisch ticket te vergroten, kunt u uw blik ook buiten Parijs richten. De Belgian Cats spelen bijvoorbeeld dichter bij huis in Rijsel en daar pikt u voor hoogstens 130 euro al een groepswedstrijd mee.

 

Alle prijzen voor olympische tickets kunt u hier bekijken.

Ook gratis opties

Toch hoeft u niet zo diep in de buidel te tasten om de olympische sfeer op te snuiven. Er zijn ook gratis alternatieven, als u niet al te kieskeurig bent.

 

Tijdens de openingsceremonie kan je een plekje proberen te bemachtigen langs de kaaien van de Seine. Daar zullen de atleten op boten voorbijvaren over een tracé van 6 kilometer. Er worden 600.000 toeschouwers verwacht.

 

Voor de betere zitplaatsen in een mini-olympisch stadion op Place Du Trocadéro betaal je tussen de 90 en 2.700 euro.

 

Ook de olympische tijdrit bij de mannen en de vrouwen de volgende dag is grotendeels gratis toegankelijk. Alleen voor de startzone op de Esplanade des Invalides en de aankomst op de Alexandre III-brug betaal je per persoon een entree van 24 euro.

 

Exact een week later is de startzone voor de olympische wegritten dan weer vrij toegankelijk op de Pont d’Iéna, in de schaduw van de Eiffeltoren. Een ticket op de tribune aan de aankomst op Trocadéro kost 24 euro.

 

De rest van het parcours van die wegritten dwars door Parijs is gratis. Net als bij de olympische marathons van de mannen en de vrouwen en de triatlons

Vooral verblijf wordt peperduur

Meer nog dan een jacht op tickets worden de Olympische Spelen een zoektocht naar betaalbare verblijfplaatsen.

 

De hotelprijzen swingen namelijk de pan uit: geen enkele tweepersoonskamer is goedkoper dan 200 euro per nacht, meer dan tachtig procent kost zelfs meer dan 600 euro.

 

Heel wat vastgoedeigenaars zien dan ook de eurotekens voor hun ogen verschijnen. Op platformen zoals Airbnb worden er nu al woekerprijzen gevraagd voor een verblijf tijdens het sportevent.

 

"Als ik mijn appartement 10 dagen verhuur dan verdien ik 7.000 euro", getuigt een eigenaar bij Le Parisien.

 

Gelukkig is Parijs niet ver...

Gerelateerd: