Ga naar de inhoud

Nina Pinzarrone slaagt voor generale repetitie WK: "Niet ontevreden als 4e"

 zo 26 februari 2023 16:00
Nina Pinzarrone (archief) werd 4e in Tilburg.

Krap vier weken voor het WK kunstschaatsen is Nina Pinzarrone tijdens de Challenge Cup in het Nederlandse Tilburg als vierde geëindigd. Bij de laatste test kregen alleen de Japanners Kaori Sakamoto, Mai Mihara en Mana Kawabe meer punten van de jury.

Sakamoto, die in eigen land haar wereldtitel verdedigt, won met een totaal van 228,35 punten. Met zo'n score kan je wereldkampioene worden. 

 

Sakamoto is de favoriete om haar titel van Montpellier (2022) te verlengen. Maar in haar hoofd bestrijden de duivel en een engel elkaar, vertelde ze eerder dit seizoen. "De duivel vindt dat ik moet genieten van het leven. De engel raadt me aan hard door te trainen."   

 

Het heeft er alle schijn van dat Sakamoto het laatste advies heeft gevolgd. De laatste minuten van haar kür voerde ze de moeilijkste sprongen voortreffelijk uit, wat op conditionele kracht wijst. Ze vergrootte haar voorsprong op Mai Mihara tot 25 punten. 

 

Pinzarrone viel een plaats terug, omdat de derde Japanse, Kawabe, zich na een zwak kort programma had herpakt en op 192,46 uitkwam. Pinzarrone sloot af met 191,20.

"Natuurlijk had ik op een podiumplaats gehoopt", zei de Brusselse. "Maar als vierde  ben ik niet ontevreden. Ik ben wel de eerste rijdster die niet uit Japan komt." 

België stuurt 5 kunstschaatsers naar WK

De Belgische delegatie voor het wereldkampioenschap kunstschaatsen in Japan (22-26 maart) bestaat uit vijf deelnemers. Naast Hendrickx, Nina Pinzarrone en Jade Hovine heeft het danspaar Olivia Josephine Shilling/Leo Baeten zich geplaatst.

Het paar eindigde tijdens de Challenge Cup in het Nederlandse Tilburg met 134,50 punten als tiende. Evgenia Lobareva en Geoffey Brissaud uit Frankrijk wonnen met 195,46 punten.

Gerelateerd: