Ga naar de inhoud

Vriend en vijand loven herboren Nikola Storm na bekerduel: "Ook ik ben fan van Stormpie"

 vr 3 februari 2023 08:23

Beter laat dan nooit. Nikola Storm lijkt zijn hoogvorm van vorig jaar opnieuw te pakken te hebben. De aanvaller van KV Mechelen toonde zich in het bekerduel tegen Zulte Waregem - met een voet in beide goals - opnieuw van goudwaarde. "Deugddoend, na een moeilijke periode vol blessures en privéproblemen", is Storm openhartig.

1 goal, 0 assists.

 

Het rapport van Nikola Storm in de Belgische competitie kleurde tot vorige week nog bloedrood. Een opvallend groot verschil met de 15 doelpunten en 6 assists die hij vorig seizoen in de Jupiler Pro League afleverde.

 

"Ik heb al een zeer moeilijk seizoen achter de rug. Privéproblemen en aanslepende blessures hebben me parten gespeeld", vertelt een openhartige Storm na de gewonnen halve finale van de Croky Cup (1-2) tegen Zulte Waregem.

Er viel gisteren dan ook een enorme druk van de schouders van de dribbelvaardige winger. Hij was - nog eens als vanouds - van goudwaarde geweest voor zijn KV Mechelen.

 

Na 30 minuten pakte de aanvaller uit met zijn signature move; naar binnen snijden en prikken. En net na de rust gaf hij de assist op het winnende doelpunt van Mrabti.

 

"We hebben kunnen rekenen op iemand als Storm, die met zijn kwaliteiten dit felbevochten bekerduel in ons voordeel heeft beslist", vertelde ook assistent-trainer Gunther Van Handenhoven opgetogen over de prestatie van zijn flankaanvaller.

 

"Een persoonlijke opsteker", reageerde Storm zelf. "Ik voel me de laatste weken gelukkig beter en beter worden. Dat resulteert nu ook in mijn statistieken." 


In zijn laatste gespeelde wedstrijd tegen Kortrijk tekende hij ook al voor een doelpunt én een assists. Dat brengt zijn totaal opnieuw op 2 doelpunten en 2 assists, in amper 2 wedstrijden. 

We wisten dan hij die actie in zijn benen heeft, maar waren niet klaar om hem te stoppen.

Ruud Vormer, Zulte Waregem

Storm lijkt zo alvast helemaal terug van weggeweest. 

 

Een prestatie die hem zelfs door zijn tegenstanders gegund werd. "Ook ik ben fan van hem", vertelde Ruud Vormer na de wedstrijd over zijn ex-ploegmakker van bij Club Brugge.

 

Hij had zijn huidige medespelers bij Zulte Waregem nochtans gewaarschuwd voor het gevaar. "Ik ken Stormpie goed, hé. We wisten dan ook dat hij die goede actie in zijn benen heeft, maar toch waren we niet voorbereid om hem te stoppen." 

Gerelateerd: