Ga naar de inhoud

Eddy Demarez zag veerkracht na "donderpreek" van bondscoach: "Lions waren te zeer op hun gemak"

 vr 27 januari 2023 19:34

Een wedstrijd die de hartslag richting de 200 jaagde. Zo beschrijft Eddy Demarez de halve finale van de Red Lions tegen Nederland. Hij zag een jeugdig enthousiast Oranje, dat het de Belgen bij momenten erg lastig maakte: "Het kon al 2- of 3-0 staan bij de rust."

"Ik denk dat mijn hartslag richting de 200 ging, dat is op mijn leeftijd niet meer zo gezond", lacht Eddy Demarez na de bloedstollende match van de Red Lions.

 

Hij zag dat de Belgen toch minder dominant waren dan gehoopt, tegen een jong Nederlands team.

 

"De Lions zeiden op voorhand dat ze de match in handen wilden nemen, maar Nederland verraste met jeugdig enthousiasme. Ze waren pijlsnel en razend gevaarlijk in de cirkel. Gelukkig hebben wij een geweldige doelman, anders kon het al 2- of 3-0 zijn bij de rust."

In de tweede helft voelde je wel: het moet goed komen.

Eddy Demarez

Een slappe eerste helft was het resultaat. "Tijdens de rust heeft Michel van den Heuvel dan ook de nodige krachttermen gebruikt", denkt Demarez. 

 

"Dat was nodig, want de Lions waren te zeer op hun gemak." Maar na een donderpreek klaarde de hemel op.

 

"In de tweede helft ging het tempo omhoog en scoorden ze op de juiste momenten. Het stond ook als een huis. Je voelde wel: het moet goed komen. De strafbal van Boon moest er wel in, al is Blaak een zeer goede doelman. Hij had Boon goed gelezen en wist wat hij ging doen."

 

2-2, dus de gevreesde shoot-outs op het programma.  "Net als in het voetbal een mentaal spelletje", weet Demarez. Eentje dat onze Lions als geen ander beheersen.

Gerelateerd: