Ga naar de inhoud

WK Ironman is volgend jaar op 2 locaties: enkel vrouwen op Hawaï

 wo 30 november 2022 23:54
De Amerikaanse Chelsea Sodaro won dit jaar de Ironman van Hawaï.
De Amerikaanse Chelsea Sodaro won dit jaar de Ironman van Hawaï.

Voor het eerst in 45 jaar zal het WK Ironman niet enkel op Hawaï plaatsvinden. De Ironman-organisatie heeft bekendgemaakt dat de mannen volgend jaar op een andere (nog onbekende) locatie hun wedstrijd zullen afwerken. De vrouwen mogen wel naar Hawaï.

Dit jaar was de Ironman van Hawaï voor het eerst opgesplitst in 2 dagen, met op donderdag de wedstrijd voor de vrouwen en op zaterdag de wedstrijd voor de mannen.

 

Zo konden dubbel zoveel atleten deelnemen aan de prestigieuze Ironman. Maar dat stuitte op veel kritiek bij de eilandbewoners.

 

De Ironman-organisatie heeft nu een oplossing gevonden met een WK op 2 verschillende plaatsen.

 

De vrouwen mogen volgend jaar weer naar Hawaï afreizen. De locatie van de mannen wordt pas in januari bekendgemaakt. Maar volgens de gespecialiseerde triatlonsites zou Nice het WK voor de mannen ontvangen.

 

Er zal ook elk jaar gewisseld worden van locatie.

"Twee wedstrijddagen in één week was te veel voor onze gemeenschap.

Mitch Roth, burgemeester Kona (Hawaï)

De burgemeester van Kona (Hawaï) is blij met de oplossing. "Twee wedstrijddagen in één week was te veel voor onze gemeenschap", zegt burgemeester Mitch Roth.

 

"We zijn blij dat Ironman terugkeert naar Kona als cohost van het WK."

 

Bij de vrouwen ging de Amerikaanse Chelsea Sodaro dit jaar met de wereldtitel aan de haal in Kona. Bij de mannen versloeg de Noor Gustav Iden de Fransman Sam Laidlow en de Noor Kristian Blummenfelt.

Gerelateerd: