Ga naar de inhoud

Triatleet Jelle Geens na 3e plek in WK-afsluiter: "Een seizoen met gemengde gevoelens"

 za 26 november 2022 20:24
Jelle Geens
Jelle Geens (archieffoto)

Jelle Geens heeft zijn seizoen afgesloten met een 3e plaats in de World Triathlon Series in Abu Dhabi. Voor Geens was het een deugddoende podiumplek na een moeizaam jaar. "Dit maakt veel goed", vertelt de Belg aan Sporza.

Met zijn 3e plek in Abu Dhabi heeft Jelle Geens het seizoen als 4e afgesloten in de prestigieuze World Triathlon Series. Knap, maar toch is de ambitieuze Geens niet geheel tevreden.

 

"Wel over deze wedstrijd, omdat ik dit jaar vaak nét niet op het podium stond. Dan doet het wel deugd om in de laatste manche van het seizoen toch nog het podium te halen", zegt Geens.

 

"Het was een moeilijke wedstrijd voor mij. Het zwemmen was matig en ook in het fietsen had ik in het begin geen goed gevoel, maar in het lopen ben ik erdoor gekomen. Ik ben blij dat ik doorgezet heb, zodat ik uiteindelijk nog 3e werd."

De overwinning die ik vorig jaar wel had, mis ik nu wel. Daarom maakt dit podium in Abu Dhabi echt wel veel goed.

Jelle Geens

Over het volledige seizoen is Geens niet helemaal tevreden. "Het was er eentje met gemengde gevoelens voor mij", klinkt het. "Ik heb in het begin van het seizoen een redelijk ernstige blessure gehad. Het heeft lang geduurd voor ik die trainingsachterstand kon inhalen."

 

"Ik was wel consistent, maar vaak viel ik net naast het podium. Soms miste ik wat geluk. En de overwinning die ik vorig jaar wel had, mis ik nu wel. Daarom maakt dit podium in Abu Dhabi echt wel veel goed."

 

"Volgend jaar wil ik vaker op het podium staan. Dat is een van mijn werkpunten voor de winter. Ik ben wel blij dat ik nu weer naar huis kan, want ik ben al lang niet meer thuis geweest. Ik ga het nu een paar weken rustig aan doen en dan kan de opbouw richting volgend seizoen weer beginnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: