Ga naar de inhoud

Jelle Geens eindigt 3e in Abu Dhabi en grijpt net naast podiumplek op WK

 za 26 november 2022 14:54
Jelle Geens (archieffoto) eindigde 3e in Abu Dhabi.
Jelle Geens (archieffoto) eindigde 3e in Abu Dhabi.

Triatleet Jelle Geens is 4e geëindigd in het WK triatlon. In Abu Dhabi, de laatste manche van dat WK, eindigde onze landgenoot 3e. De dag- en eindzege was voor de Fransman Léo Bergère.

Na het zwemmen ontstond een groep van 9 triatleten. Na een geoliede samenwerking in het fietsen begonnen ze met een halve minuut voorsprong aan het lopen.

 

Aan boord van die kopgroep zat met de Fransman Léo Bergère een kandidaat voor de eindzege in het WK (de World Triathlon Championship) genoemd.

 

Jelle Geens - zelf een krak in het lopen - had in de grote achtervolgende groep nog enkele toplopers aan zijn zijde: de Brit Alex Yee (zilver in Tokio) en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde (brons in Tokio).

 

Bergère en ook Pearson (die de snelste looptijd neerzette) kwamen als 1e en 2e over de streep.

 

Jelle Geens deed mee voor de 3e plaats en spurtte tegen Yee naar het laatste podiumplekje. Onze andere landgenoot, Noah Servais, eindigde knap 20e in Abu Dhabi.

Met zijn zege sloeg Bergère een dubbelslag. Hij pakt de eindzege en kroont zich zo tot wereldkampioen. Jelle Geens eindigt in dat WK-klassement 4e.

Geens: "Mooie afsluiter van een moeilijk jaar"

Bergère werd wereldkampioen mede door het feit dat Jelle Geens Yee voorbleef en hem punten ontnam in het WK-klassement.


"Léo Bergère en de Franse triatlonfederatie zijn me veel dank verschuldigd", zei Geens na afloop.

"Ik ben echt blij om mijn seizoen af te sluiten met een podiumplaats na een moeilijk jaar en verschillende vierde en vijfde plaatsen. Dit is een goede motivatie om de winter in te gaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.