Ga naar de inhoud

José De Cauwer geniet van sprintsensatie Arnaud De Lie: "Hij zet Lotto-Soudal weer op de kaart"

 zo 5 juni 2022 09:03
Arnaud De Lie boekte in de Heistse Pijl zijn vijfde seizoensoverwinning.

In de Heistse Pijl stond er alweer geen maat op de 20-jarige sprinter Arnaud De Lie. Het toptalent van Lotto-Soudal vloerde onder meer Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish en boekte zijn vijfde seizoenszege. José De Cauwer kon na afloop zijn ogen niet geloven: "Er komt voorlopig geen eind aan en er zit nog zoveel rek op."

Na de Trofeo Palma, de GP Monseré, de Volta Limburg Classic en de Marcel Kint Classic was Arnaud De Lie in de Heistse Pijl opnieuw de primus van de klas. 

 

De 20-jarige neoprof blijft indruk maken. "Het is niet te geloven wat hij doet. Je brengt hem en hij maakt het gewoon af", vertelde José De Cauwer na afloop.

 

"Begin dit seizoen had ik een gesprek met Wim Vansevenant en hij vertelde me dat De Lie wel eens de nieuwe Tom Boonen kan worden. Hij was toen heel overtuigd van zijn zaak, het is in elk geval fantastisch wat hij momenteel laat zien."

 

"Als belofte won hij ook al verschillende mooie wedstrijden en er zit nog zo enorm veel rek op. Zeker qua voeding en trainingsarbeid kan er nog een stuk bij. We hebben het laatste van deze De Lie zeker nog niet gezien."

Voor het seizoen vertelde Wim Vansevenant mij dat De Lie wel eens de nieuwe Boonen kan worden, het is fantastisch wat hij momenteel laat zien.

José De Cauwer

Een nieuw goudhaantje voor Lotto-Soudal

Lotto-Soudal kende sportief enkele moeilijke seizoenen, maar lijkt met De Lie een echte kopman klaar te stomen.

 

"Er werd over Brent Van Moer en Florian Vermeersch gesproken als de nieuwe lichting, maar ze worden in de schaduw gezet door deze De Lie", gaat De Cauwer verder.

 

"Hij kan Lotto-Soudal echt op de kaart zetten. Vermeersch en Van Moer zullen in de toekomst misschien ook wat minder vrijheid krijgen met zo iemand erbij."

 

"Het is duidelijk dat Lotto-Soudal er echt een nieuw goudhaantje bij heeft. Ze hadden hem al bij de jeugd en hij werd verder gekneed door Kurt Van de Wouwer."

 

"Deze jongen is een godsgeschenk voor Lotto-Soudal, Wallonië en voor het Belgische wielrennen in zijn geheel."

Gerelateerd: