Ga naar de inhoud

Mark Cavendish zal de sprintbom nu wel kennen: "Hoe heet hij? De Lie? De Bie?"

 za 4 juni 2022 18:17

Door kettingproblemen kon Mark Cavendish niet voluit sprinten in de Heistse Pijl, maar de Brit gaf achteraf ook toe dat Arnaud De Lie gewoon sneller was. Al moest de 37-jarige snelheidsduivel wel even zoeken naar de naam van het nieuwe goudhaantje, weliswaar zeker niet minachtend. Bekijk het fragment na 40 seconden in de video hieronder.

Mark Cavendish foeterde overigens op zijn ketting na de sprint. "Ik kan niet tevreden zijn met die derde plaats na al het werk dat mijn ploegmakkers voor mij hebben gedaan."

 

"Het plan was om me te brengen net voor we de laatste beklimming gingen aanvatten op die kasseistrook. Dat lukte perfect. In de afdaling liep mijn ketting er echter weer af. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurde dit seizoen en andermaal in de sprint. Ik wist dan al dat het moeilijk zou worden dit recht te zetten."

 

"Ik had door die opspelende ketting al een pak plaatsen verloren en moest dus eigenlijk al spurten voor de echte sprint eraan kwam. Arnaud De Lie was vandaag wel heel snel. Had ik de sprint kunnen starten bij de eerste vijf, waar ik zat voor die ketting tegenpruttelde, dan zat er meer in."

Gerelateerd: