Ga naar de inhoud

Is de trein vertrokken voor Florian Vermeersch? José De Cauwer: "Immens belangrijke zege voor hem"

 di 24 mei 2022 08:37
Florian Vermeersch
Florian Vermeersch boekt in Antwerpen zijn eerste profzege.

Florian Vermeersch, vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix, boekte zondag in de Antwerp Port Epic zijn eerste zege bij de profs. José De Cauwer laat zijn licht schijnen over de 23-jarige renner van Lotto-Soudal. "Het beste moet nog komen", is hij overtuigd.

Als je niet echt over snelle benen beschikt - zoals een topsprinter - dan heb je maar één keuze, namelijk ontsnappen om een mogelijke overwinning binnen te halen. Dit is een stuk moeilijker om je eerste zege in een profpeloton te boeken.

 

"Er zijn profrenners die geen enkele koers hebben gewonnen, zoals Addy Engels. Hij is er nooit in geslaagd om een koers te winnen", weet José De Cauwer.

 

"Voor Vermeersch betekent dat dat hij op het juiste moment de juiste beslissing heeft genomen", gaat onze cocommentator voort. "Hij heeft zijn aanval op het juiste moment ingezet om zo zijn eerste overwinning binnen te halen."

Het zou straf zijn dat Vermeersch met deze zege de situatie gaat omdraaien voor Lotto-Soudal in de WorldTour-ranking.  

José De Cauwer

Na zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix lag de druk hoog om dit jaar hetzelfde te presteren. "Het is gewoon een gemiste kans die hij voor de rest van zijn leven gaat meedragen", benadrukt José De Cauwer.

 

Een pak wielervolgers zag Vermeersch snel mooie overwinningen binnenhalen, maar door de pech die hem in het voorjaar achtervolgde, kwam het er nog niet uit. 

 

"Deze overwinning geeft hem natuurlijk enorm veel moed voor de toekomst, want daarvoor is hij prof geworden", vertelt De Cauwer.

 

"Toegegeven, het is maar de Antwerp Port Epic, zonder afbreuk daaraan te doen, maar deze zege is zo immens belangrijk voor Vermeersch zelf."

 

"Natuurlijk gaat hij nog mooie koersen winnen", zegt De Cauwer kordaat. "Ik ben overtuigd dat we het beste nog gaan krijgen. Er ligt zoveel moois op hem te wachten."

Lotto-Soudal had in het voorjaar de ambitie om met onder anderen Florian Vermeersch goed te scoren om zo de broodnodige punten te halen voor het behoud in de WorldTour, de hoogste klasse in de wielersport.


Of hij de redder van Lotto-Soudal wordt, vindt De Cauwer kort door de bocht. "Het zou straf zijn dat hij met deze zege de situatie gaat omdraaien voor Lotto-Soudal in de WorldTour-ranking. Er moet meer gebeuren voor Lotto-Soudal om deze scheefgetrokken situatie recht te trekken."

Gerelateerd: