Ga naar de inhoud
Florian Vermeersch boekt zijn eerste profzege in de Antwerp Port Epic.

Florian Vermeersch is slim en sterk en houdt Gianni Vermeersch en Thibau Nys af in Antwerp Port Epic

 zo 22 mei 2022 17:05
Antwerp Port Epic
Wegwedstrijd
182 km
12:30 Antwerpen - 17:05 Antwerpen
Florian Vermeersch
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 182

  Florian Vermeersch heeft de Antwerp Port Epic naar zijn hand gezet. De renner van Lotto-Soudal reed in de spannende slotfase weg uit een kopgroep van 6 renners. Gianni Vermeersch en Thibau Nys visten net achter het net.

  De onverharde stroken en kasseistroken zorgden samen met enkele valpartijen voor een natuurlijke schifting. Vijftig kilometer voor de finish werd de vroege vlucht gegrepen en dat was het sein voor een spervuur van demarrages.

   

  Op een van de tussenstukken reed plots een elitegroepje weg: Gianni Vermeersch en Timo Kielich (Alpecin-Fenix), Adrien Petit (Intermarché-Wanty), Florian Vermeersch (Lotto-Soudal), Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) en Thibau Nys (Baloise-Trek Lions) mochten strijden voor de zege.

   

  De laatste kasseien en onverharde stroken leverden geen afscheiding meer op, maar we kregen een finale om duimen en vingers bij af te likken. Gianni Vermeersch probeerde een paar keer, maar wou zelf niet doorrijden met Thibau Nys.

   

  Dat was het geluk van Florian Vermeersch. De kopman van Lotto-Soudal had nog een versnelling in huis toen iedereen op de limiet zat. Vermeersch, vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix, hield nog net Gianni Vermeersch en Nys af voor zijn eerste zege bij de profs.

  Florian Vermeersch: "Op het einde was het man tegen man"

  "Ik ben superblij, het is niet te vatten dat ik hier mijn eerste profzege pak", was de eerste reactie van Florian Vermeersch. 

   

  "Het was een beetje gokken om de beslissing te forceren, want op de meeste stroken stond er tegenwind. Ook op het einde was het veel gokken met al die aanvallen, maar ik ben gelukkig dat ik de juiste move heb gekozen. Het was een beetje man tegen man en pas op 75 meter van de finish was ik zeker. "

  Gianni Vermeersch: "Het was net niet goed genoeg"

  Gianni Vermeersch kon zijn zege van 2020 in de Antwerp Port Epic niet herhalen. "De ontgoocheling overheerst. We hadden overwicht met Timo en ik, maar het was een heel moeilijk tactisch spelletje."

   

  "Toen Florian ging, zat ik even op de limiet omdat ik zelf net aangevallen had. Florian had meteen 50 meter en ik kon me nog wel herpakken. Ik kwam nog dichtbij, maar het was net niet goed genoeg."

   

  Even reed Vermeersch samen met Thibau Nys op kop, maar hij hield zelf de benen stil. "Thibau is heel snel en het was voor mij zaak om alleen weg te rijden."

  Thibau Nys: "Ik miste nog wat hardheid in de finale"

  Thibau Nys was samen met Timo Kielich de meest verrassende naam in de kopgroep. De zoon van Sven eindigde op het podium. "Ik ben heel tevreden. Ik denk dat ik het perfect heb aangepakt in de finale."

   

  "Ik zat waar ik moest zitten en ik deed wat ik moest doen. Ik geloofde in de zege en heb een beetje gegokt. Ik kon ook niet op alles reageren, anders sta ik niet op het podium. Er waren veel speldenprikken en toen Florian aanging, wist ik het meteen."

   

  "Ik miste nog wat hardheid in de finale, maar ik ben heel blij dat ik dit al kan. Er waren twee renners net een beetje sterker. Maar ik kan hier op bouwen en ben er heel tevreden mee."

  Rituitslag Antwerp Port Epic

  naamresultaatploeg
  1
  Florian Vermeersch
  in 4u17'22"
  2
  Gianni Vermeersch
  + 5"
  3
  Thibau Nys
  + 13"
  4
  Jens Reynders
  + 17"
  5
  Adrien Petit
  + 17"
  6
  Timo Kielich
  + 23"
  7
  Gerben Thijssen
  + 3'19"
  8
  Arnaud De Lie
  + 3'19"
  9
  Milan Menten
  + 3'19"
  10
  Andrea Pasqualon
  + 3'19"

  Fase per fase

  17:06

  Florian Vermeersch springt weg in het slot en wint de Antwerp Port Epic

  17:05

  Gianni Vermeersch en Thibau Nys mogen als tweede en derde mee op het podium.

  17:05

  Florian Vermeersch wint!

  Florian Vermeersch laat Lotto-Soudal juichen. De tweede van Parijs-Roubaix van vorig jaar is de sterkste en slimste van de kopgroep en pakt belangrijke punten voor zijn team.

  17:04

  Gianni Vermeersch laat Thibau Nys nu achter en zet alles op alles om nog naar zijn naamgenoot te rijden.

  17:03

  Laatste km.

  Florian Vermeersch lijkt op weg naar de zege.

  17:02

  Florian Vermeersch trekt op het juiste moment door, Gianni Vermeersch en Thibau Nys kijken even te lang naar elkaar. Is de vogel gaan vliegen?

  17:00

  Wat een spannende finale is dit.

  17:00

  Ze mogen niet met Thibau Nys naar de finish.

  cocommentator Sven Nys
  16:59

  Nys komt op het wiel van Gianni Vermeersch en die houdt plots de benen stil. Zo komen de anderen terug.

  16:59

  Gianni Vermeersch lijkt het goeie moment gekozen te hebben voor een nieuwe aanval. Thibau Nys lijkt even te lang te talmen, maar rijdt er toch naartoe. 

  16:58

  Hier wordt met vuur gespeeld.

  cocommentator Sven Nys
  16:57

  Het is een pokerspel geworden. Ze kijken elkaar het wit uit de ogen, wie heeft de beste "poker face" en trekt aan het langste eind?

  16:56

  Alpecin-Fenix speelt het spelletje perfect en is de volgende die aanvalt. Florian Vermeersch wil nu niet de kastanjes uit het vuur halen, maar nu rijdt Petit de kloof dicht.

  16:55

  Florian Vermeersch maakt indruk. Met Timo Kielich in het wiel vat hij Gianni Vermeersch weer bij de lurven. Adrien Petit ziet het met de glimlach gebeuren.

  16:53

  Aanval Gianni Vermeersch

  Bij het binnenrijden van de Antwerpse haven versnelt Gianni Vermeersch vanuit laatste positie. Kan de winnaar van 2020 solo naar de finish rijden?

  16:51

  Timo Kielich gooit de knuppel in het hoenderhok op de laatste onverharde strook. Thibau Nys ruikt het gevaar en dicht snel de kloof, de anderen sluiten ook aan.

  16:50

  Thibau Nys en Gianni Vermeersch hebben nog tijd om een uitgebreid praatje te slaan achterin de kopgroep. Wat zouden ze bekokstoven? Jens Reynders vertrouwt het niet en komt luistervinken.

  16:50

  Gianni Vermeersch en TImo Kielich vormen samen het enige koppeltje in de kopgroep. Kan Alpecin-Fenix dat voordeel uitspelen?