Ga naar de inhoud

Florian Vermeersch: "Er wordt geen topresultaat verwacht om mijn voorjaar te redden"

Florian Vermeersch (23) was vorig jaar bijna God in Frankrijk, maar hij werd 2e in Parijs-Roubaix. De revelatie van vorig jaar wil zich na een voorjaar vol pech nog eens bewijzen op de kasseien. Hij wordt er gesteund door Philippe Gilbert (39).

Florian Vermeersch dokkerde vandaag over de stenen waar hij vorig jaar zo imponeerde. "Ik heb redelijk veel teruggedacht aan de koers van vorig jaar", bekende hij na de verkenning.

 

"Of "wat als?" dan ook door mijn hoofd glipte? Neen, eigenlijk niet. Dat heb ik al een tijdje achter me gelaten."

 

Enkele maanden later ligt de Hel ook kurkdroog in plaats van kletsnat. "Het zal sneller gaan, maar de stenen liggen er nog altijd slecht bij. En ik zal zelf wellicht niet meer in de vroege vlucht geraken."

 

Voor Vermeersch wordt dit de laatste voorjaarsafspraak na de ene valpartij na de andere. "Het is al moeilijk en frusterend geweest."

 

"Na de Scheldeprijs heb ik even niet gekoerst: het deed deugd om me mentaal en fysiek te herzetten. Ik sta met 100 procent motivatie en moed aan de start."

 

"Na de koers moet je altijd met een uitleg komen, maar na zo'n val steekt dat tegen. Het is altijd hetzelfde verhaal."

 

"Ik heb mezelf nog niet echt kunnen tonen, maar zondag krijg ik een kans om het om te keren. Er zit sowieso druk op, maar het seizoen is nog lang."

 

"Het is niet dat er ineens verwacht wordt dat ik een topresultaat moet rijden om mijn voorjaar te redden."

Na de Scheldeprijs heb ik even niet gekoerst: het deed deugd om me mentaal en fysiek te herzetten. Ik sta met 100 procent motivatie en moed aan de start.

Florian Vermeersch

Gilbert: "Het was mijn beslissing om toch te starten"

Florian Vermeersch krijgt er met Philippe Gilbert op de valreep nog een ex-winnaar als wegkapitein bij. Gilbert skipt de Waalse Pijl en neemt dus toch deel aan de koers die hij in 2019 won.

 

"Ik heb dat ruim een week geleden beslist", legt hij uit. "Het was mijn beslissing en de ploeg was blij."

 

"Dit parcours ligt me. Het is vlak en daar ben ik nog altijd goed in, bergop gaat het minder. Op het vlakke heb ik nog een goed rendement."

 

Zijn ervaring is natuurlijk een extra troef. "Ja, en dat doe ik graag. Ik kan mijn ervaring aanspreken. Misschien niet voor de tactiek, maar wel hoe je naar zo'n grote koers moet toeleven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.