Donnarumma gelooft niet in 2e seizoen met Navas als conculega: "De club zal keuzes moeten maken"

In het voetbal wordt de doelman steevast "de nummer één" van de ploeg genoemd. Maar wat als je twee nummers één in je rangen hebt? Zo delen Gianluigi Donnarumma en Keylor Navas die rol bij PSG. Een luxeprobleem, zou u denken. Toch lijkt de situatie stilaan onhoudbaar in Parijs. "Ik geloof niet dat er nog een seizoen komt dat Navas en ik de rol van eerste doelman zullen delen", klinkt het bij Donnarumma.

Gianluigi Donnarumma werd dit seizoen voor de eerste keer in zijn profcarrière kampioen. Meteen zijn eerste trofee voor PSG, maar wordt het ook zijn laatste?

 

Donnarumma werd deze zomer door de grote poort naar Parijs gehaald. Als "beste speler van het EK" werd de Italiaan prompt geïntroduceerd als plaatsvervanger van Keylor Navas. Maar die machtswissel verliep niet helemaal volgens plan. 

 

Donnarumma was dit seizoen vaak op zoek naar zijn beste vorm en bleef daarom ook het statuut van "eerste keeper" delen met zijn collega Navas. "Het was geen gemakkelijke start van het seizoen voor mij", vertelt Donnarumma zelf. "Het is de eerste keer dat ik buiten Italië speel. Dat vroeg toch om heel wat aanpassingen. 

 

"Ik weet dat ik beter kan. Daarom stond ik ook maar de helft van de wedstrijden tussen de palen. Dat was een bittere pil om te slikken. Gelukkig heb ik veel steun vanuit de club gekregen." 

Navas en ik begrijpen de situatie, maar dat maakt het niet minder moeilijk.

Gianluigi Donnarumma

Dat Keylor Navas zich niet zomaar opzij laat zetten, weet ook onze nationale nummer 1, Thibaut Courtois. In Madrid moest Navas verkassen, dat hij opnieuw de dupe van het luxeprobleem zal worden, lijkt ook stilaan het geval in Parijs. 

 

"Ik heb een heel goede band met Keylor. We begrijpen de situatie, maar dat maakt het niet minder moeilijk. Voor ons beiden niet. We hebben het tot nu toe goed onderling opgelost, maar ik geloof niet dat er nog een seizoen komt waarin we de job delen."

 

"De club zal keuzes moeten maken. Ik wil alleszins blijven volgend jaar."