Toulouse weer naar Ligue 1: aanvoerder Brecht Dejaegere scoort in promotiematch

Brecht Dejaegere (r) is aanvoerder van Toulouse, hij maakte de 1-0 tegen Niort.

Brecht Dejaegere heeft zich met Toulouse verzekerd van de promotie naar de hoogste klasse in Frankrijk, 2 jaar nadat de club gezakt was. Dejaegere (ex-Gent, ex-Kortrijk) is aanvoerder van het team van coach Philippe Montanier (ex-Standard) en scoorde de eerste goal in de 2-0 tege Niort. Toulouse kan niet meer uit de top 2 zakken op 3 speeldagen van het einde.

Dejaegere kwam in de zomer over van Gent, de 30-jarige middenvelder wierp zich op tot leider én aanvoerder. Na 35 matchen heeft Toulouse 11 punten voorsprong op nummer 3 Auxerre, met nog 3 speeldagen op het menu. De top 2, goed voor promotie, is dus mathematisch zeker.

Toulouse leidt in de Ligue 2 met 76 punten, Ajaccio telt er als tweede 68.