Ga naar de inhoud

Oshin "La Machine" Derieuw droomt van ultieme bokstitel: "Ik ben 35, maar ik word elk jaar nog beter"

 ma 2 mei 2022 06:49
" "
Oshin Derieuw won zaterdag in Ingelmunster.

Zaterdag legde Oshin Derieuw door een zege tegen de Italiaanse Silvia Bortot beslag op de IBO-wereldtitel bij de superlichtgewichten. Derieuw heeft nu zowat alle gordels in haar bezit, behalve de meest begeerlijke: de WBC-titel.

Oshin Derieuw begon op haar 20e met boksen. "Ik was een uitgaangstype, nogal rebels. In het boksen kon ik mijn temperament kwijt", geeft ze toe.

 

"Boksen maakt het vuur in mijn los. Je raakt ook nooit uitgeleerd", zegt ze 15 jaar en 15 winnende profkampen (0 nederlagen) later. "Het is een beetje zoals dansen. Maar dan iets harder (lacht)."

 

Die mentaliteit leverde haar een indrukwekkende erelijst op, met wereldtitels in de WBF-bond, een Europese titel en nu dus ook een wereldtitel in de IBO-bond. "Daar wil ik heel graag de WBC-titel aan toevoegen."

 

"Ik hoor wel eens: ze is 35 jaar, ze zal nu wel minder fris of minder gefocust zijn. Maar ik word juist nog elke wedstrijd beter. Ik geef mezelf nog zeker 3 jaar."

"Wil voorbeeld zijn voor andere vrouwen"

Niet alleen de WBC-titel is een doel voor Oshin "La Machine" Derieuw. Vorig jaar won ze de Golden Glove voor beste Belgische boksster, na 8 jaar hegemonie voor Delfine Persoon.

 

"Delfine heeft heel veel gedaan voor het boksen in België, maar ik ben blij dat de ogen ook eens op iemand anders gericht zijn. Ik hoop ook een voorbeeld te zijn, zodat meer vrouwen in de ring stappen. Boksen is niet gewelddadig. Het is een technische sport."

Bekijk de reportage uit Sportweekend

Gerelateerd: