Ga naar de inhoud

Oshin Derieuw klopt Italiaanse op weg naar nieuwe wereldtitel bij de super lichtgewichten

Oshin Derieuw (rechts) kroonde zich tot wereldkampioene in Ingelmunster.

Oshin Derieuw heeft in Ingelmunster de IBO-wereldtitel bij de super lichtgewichten gegrepen. De 35-jarige Belgische klopte de Italiaanse Silvia Bortot met een technische knock-out. De 2e wereldtitel voor Derieuw, die ongeslagen blijft in haar professionele bokscarrière.

Oshin Derieuw mag na de wereldtitel in de WBF, ook de IBO-riem aan haar prijzenkast toevoegen. De Belgische zette in Ingelmunster Silvia Bortot overtuigend opzij in haar titelkamp. In de 9e ronde maakte de scheidsrechter een einde aan de kamp na een TKO.

 

De 35-jarige Derieuw gaat zo door op haar zegetocht bij de super lichtgewichten, de categorie tot 64 kilogram. In haar professionele carrière won ze 14 kampen, waarvan 5 met een knock-out. Verliezen deed ze nog niet op het hoogste niveau.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Derieuw: "In eerste rondes niet goed geluisterd naar coach"

"Het was een leuke kamp, eentje zoals ik op had gehoopt", deelde Oshin Derieuw met een stralende glimlach na de wedstrijd. 

 

"In de eerste rondes heb ik niet goed naar mijn coach geluisterd", gaf "La Machine" toe. "Hij zei dat ik afstand moest houden met de jab, maar ik had zin om te vechten." 

 

Derieuw zette haar Italiaanse tegenstander makkelijk opzij. "Ik vind het heel speciaal dat ze niet sneller neer ging. Ze leek rechtopstaand al knock-out en ik voelde dat ze niet er niet meer helemaal bij was. Dat was goed voor mij om om te recupereren en mijn spel te spelen."

Bekijk hier de reactie van Oshin Derieuw na de kamp