Ga naar de inhoud

Het perfecte plannetje van Remco Evenepoel: "Wanneer iedereen wilde bekomen, waagde ik mijn sprong"

 vr 8 april 2022 18:29
De aanval van Remco Evenepoel verliep volgens plan.
De aanval van Remco Evenepoel verliep volgens plan.

Remco Evenepoel start morgen als leider in de Ronde van het Baskenland. Hij sprong op een uitstekend moment weg uit een elitegroepje met Primoz Roglic en Adam Yates. Perfect volgens plan. "We hebben het voor de race besproken, dus ik ben blij dat het ook lukte", reageerde een stralende Evenepoel.

"Ik denk dat het een ideaal moment was om te versnellen", vond Remco Evenepoel. "Normaal gezien wil iedereen in een klim op een plateau even bekomen, maar daar wilde ik mijn sprong wagen."

 

Een sprong die een groepje favorieten in stukken scheurde. "Roglic en Yates waren er niet meer bij. Zij waren net de jongens die het sterkst waren de afgelopen dagen, maar vandaag zaten de sterksten vooraan."

 

Evenepoel rekende zichzelf bij de beteren en is tevreden dat het plannetje van de ploeg hem vandaag de leiderstrui opleverde. "We hebben het voor de race besproken, dus ik ben blij dat het ook lukte."

 

"Ik hoopte dat Rodriguez de etappe won, want dan waren de 10 bonificatieseconden al weg. Het is wat raar om te zeggen dat je niet wilt winnen, maar ik wist ook dat Martinez frissere benen had voor de sprint."

Spanje en regen is nooit een goede combinatie, dat zagen we in de finale.

Remco Evenepoel

Bijna gooide een chaotische en doorregende finale roet in het eten. "De finale was heel hectisch. Misschien wel een beetje over de limiet, met die regen", meende Evenepoel. "Spanje en regen is nooit een goede combinatie, dat zagen we in de finale."

 

"Ik kon niet sprinten, want op 75 meter van de streep slipte ik en verloor ik wat terrein. Toen crashten er ook nog eens jongens voor me en kon Martinez nog wat extra seconden winnen, maar dat gebeurt nu eenmaal."

 

Veel hectiek, maar Evenepoel bleef overeind. "Het maakt me sprakeloos dat ik een leiderstrui mag dragen in een van de zwaarste rittenkoersen op WorldTour-niveau", besloot hij.

Het interview met Remco Evenepoel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: