Ga naar de inhoud

Nieuw pleidooi voor Remco Evenepoel in de voorjaarskoersen: "Klassiekers worden nu op wattage gereden"

 wo 6 april 2022 22:08
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel (r) wil vooral scoren in rittenkoersen.

Klimmerstypes als Tadej Pogacar en Valentin Madouas bewezen in de Ronde van Vlaanderen dat je niet veel gewicht in de schaal hoeft te leggen om te kunnen meedoen om de prijzen in de Vlaamse kasseikoersen. De tafel van Extra Time Koers spoort daarom Remco Evenepoel aan om het toch ook eens te proberen.

Klimmers hebben niets in een Ronde van Vlaanderen te zoeken. Niet alleen Tadej Pogacar maar ook jongens als Valentin Madouas en Jan Tratnik logenstraften die koerswijsheid afgelopen zondag.

 

"Ik had de papa van Remco Evenepoel maandag nog aan de lijn", vertelt Dirk De Wolf in Extra Time Koers. "Ik vind dat Remco ook die klassiekers moet rijden. Dat hij al eens begint met de Omloop."

 

"Hij kan die koersen aan, kijk maar naar de Ronde van België. Er hoeft ook minder gewrongen te worden, want die klassiekers worden nu vooral op wattage gereden."

Hij zal zeker zijn mannetje staan in de Vlaamse koersen.

Greg Van Avermaet over Remco Evenepoel

Johan Museeuw valt hem bij. "Voor de start van de Scheldeprijs had ik het er nog over met Wilfried Peeters. "Wilfried, waarom rijdt Remco de Ronde niet? Hij zou dat toch kunnen als je ziet hoe de koers nu evolueert? Hij kan die wattages op de Kwaremont ook halen."

 

Maar volgens Museeuw zit Evenepoel enkel met de rondes in zijn hoofd. "Ik zag hem 2 jaar geleden op hoogtestage in Livigno. Ik had een shirt aan met alle monumenten op en ik zei: "Jij kunt al die koersen winnen." Hij antwoordde: "De Ronde en Roubaix niet, want die ga ik nooit rijden.""

 

"Van mij hoeft hij niet meteen naar de Vlaamse koersen te komen", zegt Greg Van Avermaet met een kwinkslag. "Er zijn al genoeg concurrenten."

 

"Maar ik denk wel dat hij dat aankan, zeker als hij in een goeie positie gebracht kan worden. Je zal wel moeten kijken naar zijn programma, want je kunt natuurlijk niet overal starten. Maar hij zal hier zeker zijn mannetje staan."

Gerelateerd: