Herkansing voor Remco Evenepoel in de Ronde van het Baskenland? "We bekijken het dag per dag"

Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel tijdens Tirreno-Adriatico.

Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe voeren de selectie van Quick Step-Alpha Vinyl aan voor de Ronde van het Baskenland (4/4 - 9/4). Het duo krijgt een sterk team mee naar Spanje, maar van een eindzege wordt niet gesproken. "We bekijken het dag per dag", klinkt het bij de ploegleiding.

Na de ontgoocheling van Tirreno-Adriatico is de Ronde van het Baskenland een nieuwe test voor Remco Evenepoel op het hoogste niveau. Het jonge talent van Quick Step-Alpha Vinyl komt er geen Tadej Pogacar tegen, maar wel onder meer Primoz Roglic, Enric Mas en Adam Yates. 

 

Ploegleider Klaas Lodewyck spreekt geen concrete klassementsambities uit. "De Ronde van het Baskenland is één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Het is ook een belangrijke voorbereiding op de klimklassiekers."

 

"We zakken met een goed en gemotiveerd team af naar Spanje. We nemen het dag per dag en zien dan wel wat het wordt voor het algemene klassement."

Ook Julian Alaphilippe is erbij in het Baskenland, na een korte tussenstop in Vlaanderen. De wereldkampioen legt er na ziekte de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Amstel Gold Race laat de Fransman dus links liggen.


Evenepoel krijgt met James Knox, Dries Devenyns, Louis Vervaeke en Mauri Vansevenant veel klimhulp mee, hardrijder Rémi Cavagna maakt de selectie van Quick Step compleet. 

 

Een sprinter is er niet bij, want op de eerste dag na, moet er elke dag (zwaar) geklommen worden in de Ronde van het Baskenland.