Ga naar de inhoud

Dessel Sport laat bekermatch tegen Beerschot schieten

 zo 17 januari 2021 16:31
Beerschot krijgt de volgende ronde in de schoot geworpen.

Begin februari staan de 1/16e finales in de Belgische beker op het menu, al is het nog niet duidelijk uit hoeveel gangen die zal bestaan. Door de coronamaatregelen is het voor amateurclubs een kleine nachtmerrie om zich klaar te stomen voor hun optreden. Dessel Sport gooit de handdoek alvast in de ring.

Dessel speelde dit seizoen in eerste nationale nog geen enkele wedstrijd. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar het Antwerpse bekerduel tegen Beerschot op 2 februari.

 

Dessel hoopte maandagavond de groepstrainingen te kunnen hervatten, maar bij gebrek aan versoepelingen op federaal niveau zal dat niet lukken.

 

In principe kunnen amateurclubs het coronaprotocol van de Pro League onderschrijven om van een uitzonderingsmaatregel te genieten, maar burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) stelt zijn veto.

 

De coronacijfers zijn niet goed in de regio en bovendien wegen de inspanningen die Dessel Sport zou moeten nemen niet op tegen de voorbereiding op slechts één wedstrijd. Zo moeten staf en spelers wekelijks getest worden, maar mag er ook geen publiek aanwezig zijn op trainingsdagen.

 

"Vanuit sportief oogpunt is dit uiteraard jammer, maar als club begrijpen wij dit standpunt en staan wij volledig achter de beslissing van de burgemeester. De gezondheid van ons ieder gaat voor", reageert voorzitter Willy Mermans van Dessel Sport.