"Extra motivatie": Lotte Kopecky neemt in Romandië (voorlopig?) afscheid van haar regenboogtrui

 vr 6 september 2024 09:01
Lotte Kopecky.

Met de Ronde van Romandië pikt Lotte Kopecky de draad weer op na een intense zomer. De wereldkampioene zal in Zwitserland voor de laatste keer koersen in haar regenboogtrui voor ze dat shirt eind deze maand verdedigt in Zürich. 

Lotte Kopecky haspelde een maand geleden in Parijs een druk programma af met de tijdrit, de wegrit en het omnium op de piste.

 

Na de Olympische spelen laste ze een break in. Het was een mentale adempauze, maar niet echt een fysiek rustmoment.

 

"Ik ben niet zoveel dagen van de fiets gebleven. Daar was geen tijd voor, gezien het WK. Mentaal heb ik mezelf rust gegund, maar ik ben wel blijven trainen", vertelde Kopecky gisteren tijdens een persmoment.

 

Volgende week rijdt Kopecky tijdens het EK in eigen land de tijdrit, daarna richt ze haar focus op het WK. De wegrit staat op zaterdag 28 september geprogrammeerd.

 

Deze Ronde van Romandië, een driedaagse met een bergrit geprangd tussen 2 heuvelritten, wordt dus (voorlopig) de laatste koers van Kopecky als wereldkampioene.

 

"Dat geeft me extra motivatie om die trui nog eens te tonen. Ik heb alleszins genoten van mijn jaar als wereldkampioene", gaf ze nog aan. 

  rittenschema Ronde van Romandië vrouwen
        winnaar leider
06/09 rit 1 La Grande Béroche - Lausanne 133,8 km Balsamo Balsamo
07/09 rit 2 Chippis - Vercorin 101,9 km Vollering Kopecky
08/09 rit 3 Morges - Morges 144,2 km Markus Kopecky