Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Einde seizoen voor Wout van Aert na val in de Vuelta: "Hij heeft tijd nodig om te herstellen"

 do 5 september 2024 14:21
Wout van Aert moet de fiets weer even aan de kant laten.

Zijn knieblessure was de druppel dit seizoen. Wout van Aert komt dit jaar niet meer in actie. De 29-jarige renner van Visma - Lease a Bike kwam zwaar ten val in de Vuelta en moet het EK en het WK aan zich voorbij laten gaan. "Hij heeft tijd nodig om te herstellen", deelt de ploeg.

Het semi-rampseizoen 2024 zit erop voor Wout van Aert.

 

De Belgische renner van Visma-Lease a Bike kwam afgelopen dinsdag zwaar ten val in de Vuelta en moest zo opgeven met de punten- en bergtrui rond zijn schouders.

 

Een nieuwe klap dit seizoen, zowel mentaal als fysiek. Want Van Aert liep een knieblessure op. Er werden geen breuken vastgesteld, maar de wond heeft duidelijk nog tijd nodig om te genezen.

 

"Wout van Aert zal dit seizoen niet meer koersen", deelt zijn ploeg. "Hij verblijft in een ziekenhuis in België, waar hij antibiotica krijgt om het risico op een infectie te minimaliseren."

 

"Daarna neemt hij een pauze om volledig te herstellen, om voorzichtig zijn zinnen te zetten op volgend seizoen."

 

Na de Ronde van Spanje wilde van Aert dit najaar schitteren op het EK en WK wielrennen. Ook het WK gravel in eigen land stond in zijn agenda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: