Joachim Gérard druipt vroeg af op laatste Paralympische Spelen: "Nog niet teleurgesteld, maar verslagen"

 zo 1 september 2024 17:54
Joachim Gérard kon zich neerleggen bij de vroege uitschakeling.

Hij was een outsider voor de medailles, maar de Paralympische Spelen hebben niet gebracht wat Joachim Gérard (ITF-8) had gehoopt. Al in de 2e ronde sneuvelde de rolstoeltennisser na een spannende driesetter tegen de Fransman Gaetan Menguy (ITF-21). Een echte verklaring had Gérard niet. "Ik denk dat ik een beetje nerveus was vandaag."

De laatste Paralympische Spelen van Joachim Gérard begonnen met een duel tegen Gaeten Menguy. In de 2 rechtstreekse duels trok Gérard telkens aan het langste eind. 

 

Toch werd het geen makkelijke middag in Parijs. Gérard verloor in drie sets: 3-6, 6-3 en 7-6(4). 

 

Achteraf had onze landgenoot vooral respect voor zijn Franse collega "Hij speelde een heel goede wedstrijd. Op een gegeven moment begon hij beter te serveren."

 

"Het is me nooit gelukt om zo agressief te zijn als hij", beseft Gérard. 

De teleurstelling die er is, is dat ik niet heb kunnen genieten.

Joachim Gérard

Hoe kan Gérard dat verklaren? "Ik was een beetje nerveus.  Ik slaagde erin om te kalmeren, maar ik had last van de omstandigheden."

 

"Het is me niet gelukt om mij daarover te zetten, ondanks de hulp ven een mental coach."

 

Van ontgoocheling is weliswaar geen sprake. "Ik ben niet teleurgesteld. Nederlagen zijn mij vaak overkomen in mijn carrière."

 

Gérard, die volgend seizoen stopt, kan zo wel niet terugkijken op geslaagde laatste Paralympische Spelen. "De teleurstelling die er is, is dat ik niet heb kunnen genieten. Ik kon er geen plezier aan beleven."

 

Houdt hij nu slechte herinneringen over aan zijn laatste paralympische ervaring? "Nee, want het blijft een onvergetelijk moment voor elke sporter."

programma Joachim Gérard (Paris 2024)
vrijdag 30 augustus rolstoeltennis 1e ronde enkelspel vrij
zondag 1 september rolstoeltennis 2e ronde enkelspel  2-1-verlies, OUT
Gerelateerd: