Paralympische vlam brandt in Frankrijk, na reis door Kanaaltunnel

 ma 26 augustus 2024 13:40

Twee weken nadat zwemmer Léon Marchand de olympische vlam heeft gedoofd, brandt nu het vuur van de Paralympische Spelen in Frankrijk. De fakkel maakte een tocht door de Kanaaltunnel richting Frankrijk.

De paralympische vlam werd zaterdag al aangestoken in Stoke Mandeville, een dorp ten noordwesten van Londen dat wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Paralympische Spelen.

 

24 Britse atleten verplaatsten de paralympische vlam door de 50 kilometer lange Kanaaltunnel, waar 24 Franse atleten halfweg overnamen om in Calais aan te komen op Frans grondgebied.

 

De vlam wordt nu overgedragen op 12 fakkels - eentje voor elke competitiedag én de openingsceremonie - die Frankrijk de komende dagen zullen doorkruisen. Zo'n 1.000 fakkeldragers, van voormalige paralympiërs tot vrijwilligers, zullen 50 steden bezoeken.

 

Woensdag smelten de 12 toortsen dan weer samen voor het orgelpunt in het centrum van Parijs, waar de openingsceremonie om 20 uur zal beginnen op de Place de la Concorde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: