Primeur die niemand wil: Amerikaanse schoonspringster scoort eerste 0 op Spelen (maar is daar wellicht niet rouwig om)

 do 8 augustus 2024 06:21

Moment om snel te vergeten voor Alison Gibson. De Amerikaanse zorgde voor een negatieve primeur op deze Spelen door een 0 te scoren in het schoonspringen vanaf de 3 meter-plank. Gibson kwam met haar voeten vol op de plank terecht en kreeg de absolute minimumscore van de jury. Al is ze wellicht net dankbaar voor de media-aandacht die het moment genereert.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Ondanks de desillusie en brutale streep door haar medaillekansen werkte Gibson wel nog haar vier resterende sprongen af. Na afloop blikte de Amerikaanse, die laatste eindigde, terug op haar fatale eerste poging.

 

"Ik raakte met mijn hielen en voeten het bord", aldus Gibson. "Aan de zijkanten heb ik snijwonden en ook een kneuzing aan mijn rechterenkel, maar ik was vastberaden om door te gaan."

 

"Ik voelde zeker de pijn. Maar ik hoop dat iedere kijker zich realiseerde hoe het is om recht te krabbelen wanneer de dingen niet lopen zoals je wil. Het gaat om het gevecht. Zelfs na de donkerste momenten kun je blijven knokken en moedig wegwandelen."

Ik hoop dat de moed die ik vandaag toonde een positieve impact kan hebben op iedereen rond mij heen.

Alison Gibson

Opvallend: na een laatste plaats op de Spelen van Tokio stond Gibson op het punt om te stoppen. Toch keerde ze terug om aandacht te genereren voor zaken die volgens haar belangrijker zijn dan sport. Meer bepaald een liefdadigheidsproject rond een kinderschooltje in Kenia. 

 

"Mijn missie is dat ieder kindje op de school gesponsord wordt tegen het einde van deze Olympische Spelen. Ik hoop dat de moed die ik vandaag toonde een positieve impact kan hebben op iedereen rondom mij."

 

En zo heeft de veelbesproken 0 misschien tóch nog een positief gevolg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: